25. jun
 
Chrome, V8-ere og blyholdig bensin
Omtrent 200 amerikanske biler var stilt opp til offentlig skue da American Cruisers Club Eidsvoll inviterte til sitt årlige vårtreff.

Publisert: 01.mai.2018 15:00
Oppdatert: 01.mai.2018 15:53

Den siste røde dagen i april står i mange amcarfans’ terminliste. Da er det nemlig tid for American Cruisers Club Eidsvolls årlige treff i Sundet.

Og dagen etter var president Fred Røvik en glad mann.

– En utrolig suksess. Først ved at det kom nesten 200 biler, men særlig med tanke på at nesten 1000 mennesker tok turen for å se på dem. Jeg kan ikke huske at vi har hatt så mange innom før. Dette var vår niende utstilling på samme sted i Sundet, sier han.

100 ÅRS SPENN

Utstillingens eldste bil var en Ford fra 1916, den nyeste ble registrert i år. Stort sett bilens historie var presentert på ett brett, med andre ord.

– Hva er det med amerikanske biler?

– Jeg vil si det har noe med det du er oppvokst med. De som hadde japansk eller engelsk i oppveksten liker nok det, men for meg handler det om amerikanske biler. Det er faktisk en livsstil for meg og mange andre. En god del av disse bilene kjøres bare fra utstilling til utstilling gjennom sommerhalvåret, påpeker Røvik og passer på å takke Eidsvoll kommune.

– De stiller alltid opp og gir oss plass. Og det setter vi selvsagt pris på, understreker han.

– Tydeligvis er utstillingen deres populær?

– Ja, alle i miljøet kjenner til denne dagen. Dette miljøet lever i beste velgående, og vi opererer med terminlister med de samme datoene hvert eneste år, sier Røvik.

AMCARKLUBB

Selv bidro han med sin 1969 Dodge Charger, en bil som får de fleste til å sperre opp øynene.

– Blir det mye mekking og skruing?

– Ja, det er mange som holder på med restaurering, og mye av det som gjøres her i Norge er mye bedre enn i USA der bilene opprinnelig kommer fra. De er faktisk i så bra stand nå at amerikanere har begynt å importere biler herfra, sier han.

– Blir det treff neste år også?

– Selvsagt. Samme tid og sted. Og skinner solen som på søndag så blir det nok en fin utstilling, påpeker Fred Røvik.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no