21. jul
 
I 2011 fikk Eva danse med Prince, så på hyllestkonserten i går strømmet minnene på
Fredag var det hyllestkonsert for Prince i Ullensaker kulturhus. Eva Risan og Linn Møller Grønsås fra Jessheim er blodfans og hadde sikret seg billetter til showet.

Publisert: 25.mar.2017 13:00
Oppdatert: 25.mar.2017 14:06

To av Norges kanskje mest ihuga Prince-fans, Christer Falck og Petter Aagardinviterte fredag kveld til en storslått musikalsk feiring av det nå avdøde popikonet, med forestillingen Purple Rain – en hyllest til Prince!

To av dem som også er blodfans av den legendariske popstjernen er Eva Risan og Linn Møller Grønsås fra Jessheim, som begge hadde sikret seg billett til showet.

FIKK NÆRKONTAKT MED SUPERSTJERNEN

Prince-festen hadde startet allerede tidlig på ettermiddagen, med Prince-forspill hjemme, og forventningene var på topp før kvelden.

– Jeg var på konsert med Prince i Norge i 2011 og jeg ble dratt opp på scenen og fikk danse med han. Det er et uforglemmelig øyeblikk så minnene strømmer på nå i kveld, forteller Risan.

Til Jessheim hadde Falck og Aagard en rekke kjente og dyktige musikere med seg på laget. Blant dem var D’Sound-legendene Jonny Sjo (bass) og Kim Ofstad (trommer), i tillegg til vokalistene Sisi Sumbundu, Amina Sewali og Odd Einar Nordheim. TV-programleder og rocker Thomas Felberg var også med på notene, og sammen med Falck og Aaberg ble det mellom låtene levert både kjente og ukjente historier om poplegenden. De to møttes i sin tid på en konsert med Prince i utlandet, og etter hvert har deres felles interesse blitt til både bokprosjektet «Prince Schockadelica» og utgivelse av samlealbum.

HEFTIGE RYTMER OG ALLSANG

Det var en godt over halvfull sal som møtte ensemblet da festen ble sparket i gang i Kong Rakne med klassikeren «When Doves Cry», og deretter fulgte popikonets velkjente hits på rekke og rad. Etter en litt rolig første akt ble det raskt fart på dansefoten da bandet, dansere og sangere dro på med en heftig versjon av «1999», og hele salen reise seg og ble med på Petter Aagards invitasjon til å bli med på rytmene.

GRYENDE PRINCE-FANS

Mot slutten var også danserne fra Jessheim Dansekompani med på sette stemningen for kveldens to siste innslag «Kiss» og selvfølgelig til slutt «Purple Rain».

– Det var utrolig gøy å være med her i dag og danse sammen med et sånt stjernelag. Vi er litt unge til at vi kjenner veldig godt til all musikken fra Prince, men låta «Kiss» – den digger vi! konkluderte Emilie Bergersen (15) og Maria Veiby (16) fra dansekompaniet.

SIKRET SEG EKSKLUSIVT LP-UTGAVE

For dem som ville sikre seg noen eksklusive Prince-memorabilia ble det også mulighet for det, samt en prat med både Falck og Aagard som tok seg god tid til å møte kveldens publikum.

– Jeg synes det var en knallbra konsert. Jeg var også på den de hadde i Spektrum, og dette var like bra her i kveld. De er kjempedyktige. Men kvelden er fortsatt ung, og det blir garantert mer Prince-musikk også utover kvelden, forsikret Thomas Fuglesang fra Jessheim, som var en av dem som sikret seg en utgave den norske Prince-tribute-plata «Schockadelica», signert Falck og Aagard.

 
PRINCE-PRAT. Christer Falck og Petter Aagard utvekslet sine Prince-historier med andre fans i foajeen i Ullensaker Kulturhus.
DANSET PÅ PRINCE-KONSERT. Emilie Bergersen (15) og Maria Veiby (16) fra Jessheim Dansekompani var med på den kjendisspekkede festkonserten i Kong Rakne der musikken fra pop-ikonet Prince ble hyllet.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no