23. jul
DANSERNE: Vinner Oselie med alle danserne fra finaleopptredenen i MGPjr. Foto: Privat
 
Danset for vinneren
Simen Aune (14), Ninni Fredriksen (14) og Nora Glømmen Ege (15) danset foran 15.000 tilskuere og 1,5 millioner seere på tv i årets finale i Melodi Grand Prix Junior.

Publisert: 09.nov.2017 13:30
Oppdatert: 09.nov.2017 14:03

Lørdag kveld ble låtskriver- og sangkonkurransen for barn og unge, Melodi Grand Prix Junior (MGPjr), arrangert for 16. gang. Årets vinner, Oselie (14) fra Nordfjordeid, hadde med seg tre dansere fra Eidsvoll. Simen Aune, Ninni Fredriksen og Nora Glømmen Ege. De danser alle til vanlig i Eidsvoll Ballettsenter. Nora har danset i ti år, Ninni i åtte år, mens Simen har danset i to, men har tidligere mye erfaring fra turn.

– Jeg gikk på turning hver dag bortsett fra søndag før. Da jeg sluttet med det ble det litt lite å gjøre, så da begynte jeg å danse, og syns det var veldig gøy, sier Simen, som også danser hos Quick Style studio i Oslo. I tillegg går han også på amerikansk fotball.

– 1,5 millioner seere

De tre fikk til sammen danse tre ganger. Først i førsterunden, så i superfinalen, og til slutt da Oselie framførte vinnerlåten.

– Det er det morsomste, å få danse flere ganger, sier Nora.

Det var mange mennesker som fikk med seg både sangen og dansen. Mange hadde møtt opp for å se, og enda fler hadde benket seg foran tv-en.

– Det var 15.200 tilskuere i salen, og 1,5 millioner seere på tv, forklarer Ninni.

Det er ikke hvem som helst som får danse for MGPjr, Det var 1000 påmeldte til audition, hvor 500 fikk prøve seg hos NRK på Marienlyst. Bare 80 fikk være med på runde to, og til slutt satt de igjen med 24 dansere fordelt på ti artister.

– Alle skulle danse for to artister hver, forklarer Ninni. Både hun, Nora og Simen endte opp hos vinneren Oselie Henden. Oselies sang «Verda vår» ble stemt fram som den beste sangen av 1255 innsendte bidrag og ti finalister.

Håper at de ringer igjen

De unge danserne er veldig fornøyd med opplegget til MGPjr, og sier at de ble godt ivaretatt mens det pågikk. Egentlig har de bare én ting å utsette på hele greia.

– Det er kjedelig at vi er ferdig alt.

Ninni og Nora har vært med og danset på MGPjr flere ganger før, mens Simen var med for første gang.

Det er ikke auditions hvert år, så de håper alle sammen at de skal bli oppringt og spurt om å få være med til neste år også.

I mellomtiden skal Ninni Fredriksen og Nora Glømmen Ege være med på osloforestillingen av teaterstykket «Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg» som settes opp i vinter.

Fakta MGP Junior

  • En norsk låtskriver- og sangkonkurranse for barn og unge mellom åtte og femten år.
  • Arrangeres av NRK.
  • Avholdt årlig siden 2002.
  • Vinnerlåten avgjøres ved publikumstemmer.
  • Alle sjangre er tillatt.
  • Sangene må være mellom 2:30 og 3:00 minutter lang.

 
RÅHOLT: Fjortenåringene Simen Aune og Ninni Fredriksen fra Råholt danset i finalen til MGPjr.
FINALE: Nora Glømmen Ege (15) fra Eidsvoll danset med vinneren av finalen i MGPjr.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no