21. okt
DANS. Elever fra Jessheim danseskole omkranset skulpturene som står på rådhusplassen.
 
Danset inn i kulturuka
JESSHEIM. Den lokale kulturuka i Ullensaker åpnet med show på rådhusplassen.

Publisert: 13.mar.2017 10:03
Oppdatert: 13.mar.2017 21:20

Fredag 10. mars gikk startskuddet for lokal kulturuke i Ullensaker, markert blant annet med åpning av skulpturutstillingen «Capture the Blue» på Rådhusplassen. Skulpturutstillingen består av monumentale lyssatte skulpturer i hvit marmor og glass. Dansere fra Jessheim danseskole framførte en danseoppvisning, koreografert til musikk som var komponert spesielt for disse kulissene.

PÅ HJEMMEBANE

Kunstner Torild Storvik Malmedal er født og oppvokst på Jessheim, og har latt seg inspirere av den arktiske naturen, hvite isfjell, blå isbreer og nordlysets fargespill. Hun synes det var spesielt å få stille ut på sitt gamle hjemsted.

– Det er fantastisk å få komme hit til Jessheim, tilbake til min barndomsplass, sier Storvik Malmedal, som har flyttet til Eide i Nordmøre.

Hun forteller at det ikke er bare, bare å drasse rundt på 30 tonn med skulpturer, som for øvrig er basert på materialer fra både Eide og Italia, for å holde utstillinger. De siste dagene har det vært jobbet på spreng med å få alt klart, hvilket det ble kun noen timer før den offisielle åpningen fredag kveld. Skulpturene vil stå på Rådhusplassen fram til 18. april.

– Det er veldig stas å få komme hit og stille ut og få møte lokalbefolkningen her, sier kunstneren.

– MANGE HØYDEPUNKTER

Tom Staahle var på plass for å markere åpningen av kulturuke nummer 15 i rekken. Ordføreren benyttet muligheten til å hylle frivilligheten som gjør Ullensakers kulturtilbud rikere.

– Det vi er vitne til her i kveld, når vi nå går inn i kulturuka, er bare ett av mange høydepunkter. Nå går vi inn i ti dager med en rekke aktiviteter, sier Staahle, som oppfordrer alle innbyggere til å ta del i så mye som mulig.

DELTE UT PRISER

Under åpningen av kulturuka var det også utdeling av kommunens priser. Berit Nafstad Lyftingsmo ble tildelt kulturprisen, mens Bjørn Erik Nyberg fikk kulturvernprisen, blant annet for sitt arbeid med å fremme Herredshuset og Raknehaugen.

– At jeg får pris for den interessen jeg har er veldig hyggelig, sier Nyberg.

Jørgen Bredengen Krogsæter og Aladdin Alisic ble tildelt 50.000 kroner hver i kategorien unge lovende utøvere. De har utmerket seg innen henholdsvis skiskyting og filmskaping.

TIL 19. MARS

Kulturuka i Ullensaker varer fra 10. til 19. mars og inneholder totalt 84 arrangementer og seks utstillinger. Nytilsatt kultursjef Jon Henrik Solhei ser fram til fortsettelsen.

– Vi er veldig stolte av programmet vi kan presentere, som representerer alle deler av bygda, og nær sagt alle typer arrangement, sier Solhei.

LES OGSÅ: Hareim har etablert seg i nytt atelier

 
HJEMME. Torild Storvik Malmedal synes det var stas å stille ut på stedet hun kommer fra.
HEDRET. Bjørn Erik Nyberg ble overlevert pris av ordfører Tom Staahle.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no