19. jul
STRIKKEGJENGEN. De har knapt gjort noe annet på fritida den drøye siste måneden enn å strikke. Bak f.v.: Elsif Juvik, Ragnhild Sørgård, Gunn Svendsberget, Tove Thomassen, Birgitte Hoel-Knai, Kari Bekk og Wenche Moltzau. Foran f.v.: markedssjef i SkiHurdal, Miriam Øversjøen, Irene Gjødingseter Eriksrud, Bente Gjødingseter Sørgård og Lise Kragseth Furuset, innehaver av SkiHurdal.
 
De strikker og strikker, de kreative husmødrene i skibygda
HURDAL. Mens bønningen vokser, kommer damene nærmere målet som er vester, luer og pulsvanter til de ansatte under WC i Telemark i Hurdal.

Publisert: 02.feb.2017 19:27
Oppdatert: 01.mar.2017 11:07

Kreative husmødre er en gjeng damer som har ett felles prosjekt i løpet av året, og det er julemessa. Så kom det en henvendelse fra Lise Kragset Furuseth, som sammen med mannen sin, Pål Mogens Furuseth, eier SkiHurdal - tidligere Hurdal skisenter.
LES OGSÅ: Strikket over 100 sitteunderlag

VESTER

- Lise lurte på om noen av oss hadde en strikkemaskin. De ansatte under WC i Telemark 23. - 26. februar skulle utstyres med antrekk i Marius-mønster. Vi tenkte som så at skulle de først få slike ullplagg, så måtte de i det minste være håndstrikket, sier Bente Sørgård. Sammen med søster Irene Eriksrud er hun primus motor i strikkegruppa.
Det ble gitt klarsignal fra Design of Norway om tillatelse til å bruke Marius-mønsteret, og 21. desember kom garnet på døra til de 13 som hadde sagt seg villige til å strikke til sammen 20 voksenvester, åtte barnevester, 10 luer og til par pulsvanter. Siden den gang har det blitt strikket og strikket rundt i de hurdalske hjem.
- Vi er alle i arbeid, men har benyttet hver ledige stund når vi er hjemme, forteller Bente.
LES OGSÅ: Hurdøling med strikkebok

Mange timer med rundpinnene

Det er erfarne strikkere som holder i rundpinnen. Sånn i snitt bruker de 13 til 14 timer på en voksenvest. Nå er de største vestene ferdig, og nå står barnevester, luer og pulsvanter for tur. Hovedfargen er koksgrå, mens mønsteret strikkes i lysere grått, hvitt og lyst turkis.
- Vi har fortsatt mange timer strikking foran oss, men vi har kontroll. Vi skal levere varene i tide, lover Bente.
LES OGSÅ: Fra NM-medaljer til verdenscup

NORSK OG LOKALT

Miriam Øversjøen er markedssjef i SkiHurdal.
- Disse strikkeplaggene er norske og hyggelige med røtter i Hurdal. Det passer godt inn i SkiHurdals policy, sier hun.
Hun forteller at det er lagt strenge restriksjoner på bruk av det velkjente Marius-mønsteret.
Marius og Stein Eriksen var to brødre som herjet i de internasjonale alpinbakkene på 1940- og -50-tallet.
- Det var mor til guttene som kreerte det populære mønsteret og kalte det opp etter den ene sønnen sin, forteller Miriam.
Hun synes det er morsomt at de ansatte under WC i Telemark kan iføre seg et ordentlig og lokalt håndverk fra Hurdal og også på den måten promotere bygda både nasjonalt og internasjonalt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no