18. jul
SUNDET. Dette gamle glimtet er fra Sundgata i Eidsvoll sentrum med Sundsvingen oppe til venstre. Foto fra Ole Øsmundset samling.
 
Det gamle glimtet av betonglegging er fra Sundet
EIDSVOLL. I serien Gamle glimt presenterte vi lørdag bilde av betonglegging på en veg og etterlyste opplysninger om motivet.

Publisert: 10.mai.2016 10:24
Oppdatert: 27.jan.2017 14:10

Både 97 år gamle Solveig Tredal, Odd Gundersen og Jens E. Aalborg i Eidsvoll er sikre på at bildet er tatt i Sundet. De to sistnevnte kan til og med tidfeste bildet til 1936.

- Arbeidet foregår utenfor det som i dag er Sundgata 13. Eiendommen i bakgrunnen ble kalt Putten. Huset inneholdt blant annet noen mindre leiligheter. I første etasje holdt skomaker Eriksen til. Det fortelles også at fru Hoel hadde kafé der. I kjelleren var det vulkaniseringsverksted som var drevet av Vold. Han flyttet virksomheten til Hammerstad da bygningene ble revet i slutten av 1950-årene. Det var også et mindre verksted i uthuset, forteller Aalborg.

Odd Gundersen har funnet omtale av betongvegen i den daværende lokalavisen Eidsvoll Arbeiderblad fra 21. juli 1936:

- Det nye veidekket i Sundgården er ikke fordelaktig, som man burde tro. Kjørehastigheten både hos syklister og bilister er satt opp, og særlig mange bilister prestert en god del råkjøring siden det nye betongdekke ble lagt. Det nye betongdekke kan også være farlig i regnvær, da blir det glatt. En syklist gikk således over ende i Sundsvingen og slo seg ganske stygt, fortalte avisen.

I 1959 bygde Brødrene Finsbråten forretning og produksjonslokaler på tomta.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no