26. jan
HAGEBARONER. Kenneth Ingebretsen og Tommy Tønsberg bor og jobber på småbruket i Holter. - Det passer oss veldig godt, sier de to.
 
Dette er hageekspertens beste tips mot ugress
HOLTER. - Plant tett nok.

Publisert: 24.jun.2016 14:42
Oppdatert: 27.jan.2017 14:17

- Det er viktig å plante tett nok, sier Tommy Tønsberg, og avslører et triks for å nedkjempe ugresset. Men det beste trikset av alle er å luke det vekk, helst om våren før det får fotfeste, og deretter plante bedene så tette at det blir mer av det du vil ha og mindre av det du ikke vil ha.

Se flere bilder fra Tommy Tønsbergs hage i bildegalleriet

GIR UT EGET BLAD

På småbruket i Holter har Tommy Tønsberg og samboeren Kennet Ingebretsen laget sin eget lille paradis. Det er ikke umiddelbart synlig fra vegen, men om du parkerer bilen og går opp er det umulig å ikke la seg imponere av den svært velstelte hagen. Men det skulle kanskje bare mange, for to herrer som er utdannede gartnere, lever og ånder for planter og vekster, utgir sitt eget hageblad, skriver bøker, tar imot turister fra hele verden og selger både vanlige og sjeldne vekster fra en egen nettbutikk.

- Det er livet vårt, enkelt og greit, smiler Tommy Tønsberg.

LES OGSÅ: Slik lager du egne kloner fra hagen

HAR BRUKT MANGE ÅR

Tommy og Kenneth er velkjente i hagekretser. Gjennom flere bokutgivelser har de delt av kunnskapen sin, og de blir regnet som to av landets fremste eksperter på grønne utemiljøer. Spørsmålene kommer daglig, fra både enkeltpersoner og fra hagelag som gjerne vil ha del i kunnskapen.

- Jeg har stilt opp på foredrag i mange år. Det er veldig hyggelig, sier Tommy.

Hagen, eller rettere sagt parken, i Holter har de to brukt mange år på å bygge opp.

- Dem som bodde her før oss var også veldig hageinteresserte og brukte nok mye tid ute. Likevel tror jeg det var en del naboer som sperret opp øynene da vi satte i gang, smiler Tommy, og avslører at de er langt fra ferdige.

- Det er fortsatt mye plass å ta av. Vi utvider stadig, sier han.

LES OGSÅ: Tommy Tønsberg har drømmejobben

FÅR TURISTER PÅ BESØK

Hagen er så velkjent blant hobbygartnere at det flere ganger i året kommer busslaster med hageturister.

- Det kommer folk fra Europa og Asia for det meste. De vil gjerne se hva vi gjør og vite hvordan vi gjør det. Det deler vi gjerne, sier Tommy Tønsberg.

Selv liker de å reise rundt for å finne vekster som ikke uten videre er naturlige i Norge.

- Ja, for oss handler det om å eksperimentere og prøve oss fram. Det er gøy å få til noe som ser litt umulig ut, konstaterer Tommy Tønsberg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no