21. jul
BLODIG ALVOR. Jonas Hauge var en sentral mann i Nannestadrussens revy. Komedie ble imidlertid byttet ut med dramatikk da han tråkket en spiker inn i stortåa(!) under et kostymeskifte, og foretillingen tok en tidlig pause.
 
Dramatikk i kulissene under nannestadrussens revy: - Plutselig merka jeg at det satt en spiker i tåa
NANNESTAD. EUB ble med russen på siste forestilling av revyen «Fjernstyrt».

Publisert: 18.feb.2017 12:57
Oppdatert: 01.mar.2017 11:28

Det er en liten time til sceneteppet går opp. Siste forestilling er like rundt hjørnet. Revyen spilles i Nannestad kommunehus, og i underetasjen er russen i full gang med oppvarmingen. Energinivået er høyt, lydnivået om mulig enda høyere. Det hadde sikkert vært mulig å bli en form for høy inne i jentegarderoben også. Hårsprayen formelig henger i lufta, mens jentene sjekker - og dobbeltsjekker - hår og kostymer.
SE BILDENE: Bildeserie fra russerevyen i Nannestad

LEKNE, MEN DISIPLINERTE

Revyrussen i Nannestad er en sprudlende og leken gjeng som åpenbart liker å showe. Men så fort forestillingen er i gang, byttes høylytt prat og sang ut med lavmælt hvisking - i kommunehusets betongkjeller. Publikum skal i alle fall ikke forstyrres!
- Tenk at det her er siste forestilling, hvisker ei av jentene. Stemmen er nesten litt sørgmodig, men hun smiler.

SPIKER I TÅA

Et par nummer før den planlagte pausen, skulle Jonas Hauge foreta et av sine mange kostymeskift. For å ta det kort - Hauge ble stående igjen med en spiker stikkende ut fra stortåa! Revysjef Thea Dalen tok ansvar og lot forestillingen gå til pause litt tidligere enn planlagt. Det ble børstet støv av klisjeen «er det en lege i salen?» - noe det viste det seg å være.
- Jeg leita etter skjørtet mitt (som ble brukt i en sketsj, journ.anm.), og plutselig merka jeg at det satt en spiker i tåa, forklarte ulykkesfuglen selv.
- Adrenalinet gjorde vel sitt, men etter hvert viste det seg at det gikk greit å fortsette, sa han. Hauge hadde sentrale roller både like før og rett etter den planlagte pausen, og med tåa godt innsurret kunne en annen klisjé hentes fram:
- The show must go on!

SOSIALT, GØY OG LÆRERIKT

Tilbakemeldingene fra revydeltakerne var samstemte. Stikkord som sosialt, gøy og lærerikt ble ledsaget av forskjellige superlativer. Enkelte mente faktisk revyperioden hadde vært noe av det beste gjennom hele skoletiden.
- Her blir en kjent med folk på en helt ny måte, og det har vært enda bedre enn forventet, var blant det revyrussen fra Nannestad fortalte.

SLEM RUSS?

I et av numrene ble det harselert med kristenruss. Anmelder fra en konkurrerende avis mente dette var usmakelig. Med forbehold om at vi ble presentert samme sketsj, tillater undertegnede seg å være uenig. Selvfølgelig kan også religion tulles med - så lenge det gjøres med en viss respekt. Når det er sagt - russen EUB ble kjent med denne kvelden var ikke veldig langt unna kristenrussen de parodierte fra scenen. Høflige, blide og tilsynelatende avstående fra alkohol.
EUB var med i kulissene før, under og etter forestilling. Det eneste sporet av alkohol var en romflaske - fylt med vann - som var en rekvisitt. Til tross for at det var fredag og siste forestilling holdt russen seg til vann, brus og energidrikke.
LES OGSÅ: Eidsvoll-russen: «Vi har øvd til det blødde på kulissene»

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no