26. apr
BRA. Tarjei Tvedten, Tone og Tonje Thorstensen, og Birte Glendrange synes festivalen var bra.
 
Dro til Green Food Fest for inspirasjon til egne matvaner
JESSHEIM. Det var mange engasjerte og nysgjerrige folk som tok turen innom Green Food Fest i løpet av helga.

Publisert: 29.mai.2017 06:00
Oppdatert: 28.mai.2017 20:14

– Vi kom nå nettopp, og tar vel dette som en slags luftetur i det fine været, sier Jessheim-damene Henrikke Øverbye og Jorun Nygaard.

De syntes det var spennende å se hvilke andre tilbud som finnes. Nygaard, som er allergisk mot melk og gluten, benyttet også muligheten til å få litt inspirasjon til andre matalternativer.

– Det er jo nesten melk i alle produkter man får kjøpt i butikken, sier hun.

LANG REISEVEG

Det var ikke bare lokale som besøkte festivalen, og enkelte hadde reist i mange timer for å komme til Jessheim denne helga.

– Jeg har vel vært veganer i et år nå, og synes det er flott at det blir arrangert en festival som det her, sier Birte Glendrange.

Hun forteller at det ikke finnes mange som har en vegetarisk eller vegansk livsstil på hjemstedet, og syntes derfor det var flott å kunne møte mange nye mennesker som også delte interessen.

FIKK MYE INSPIRASJON

– Jeg bare måtte få med meg foredraget til James Aspey. Han er en av hovedinspirasjonskildene mine, forklarer Glendrange.

Australieren var imidlertid ikke den eneste som sørga for at de besøkende ble inspirert.

– Jeg har fått mye inspirasjon til alternative matretter, sier Tone Thorstensen.

FLOTT MØTESTED

Thorstensen har vært av og på med den vegetariske livsstilen, men i det siste har hun begynt å kutte all bruk av produkter som kommer fra dyr.

Hun synes green food-festivalen er et flott tiltak da det gir både vegetarianere og veganer en møteplass, der de kan knytte nye bekjentskaper og få inspirasjon i form av foredrag og kurs.

– Det er deilig å være i en setting der ingen ser på deg som om du er rar, sier Thorstensen.

FORNØYDE

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringa av festivalen, sier André Gundersen, da EUB snakka med ham lørdag ettermiddag.

– Det kunne sikkert vært flere mennesker her, men dette er et nytt konsept. Det viktigste er at folk er fornøyd, og det virker det som de er, forklarer han.

FRISTER TIL GJENTAKELSE

Gundersen arrangerer festivalen sammen med kona, og han forteller at dette er noe som frister til gjentakelse neste år.

– Det er stor interesse blant folk for å redusere kjøttforbruket, og det er tydelig at det er et voksende marked for det, forklarer Gundersen.

VILLE SPRE INFORMASJON

Et viktig mål med festivalen var at den skulle gi folk muligheten til å vite mer om kjøttfrie spisevaner, uten at de besøkende nødvendigvis skulle legge om kostholdet over natta,

– Jeg er vegetarianer, men spiste mye kjøtt før. Noen slutter over natta, mens for andre er det å bli vegetarianer eller veganer en prosess, sier Gundersen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no