19. okt
BI-JOBB: Anders Opperud og Maren Eidskrem fra Hurdal Birøkterlag viste frem noen av biene som lager sommerhonning på Ømark Gård.
 
Dronningjakt på bygdefest i Hurdal
Publikum strømmet til da det var duket for den tradisjonelle Bygdedagen lørdag formiddag.

Publisert: 28.aug.2017 14:30
Oppdatert: 28.aug.2017 14:51

Mens de fleste tok livet med ro i sola, var det også noen av deltakerne som absolutt ikke tok seg fri. En gruppe bier – trygt plassert i birøkterne Anders Opperud og Maren Eidskrems spesielle bi-utstillingsvindu, var nemlig i full aksjon med årets honningproduksjon.

– Vi spør om de kan finne dronninga, og den klarer de fleste å finne.

– Publikum synes det er moro å kunne studere biene så nærme, og det er helt trygt her siden de er innenfor glasset, forklarer Eidskrem, som også melder om et godt år for den lokale honningproduksjonen.

LES OGSÅ: Ordføreren hedret «eneren innen søm»

PÅ TUR MED SJELDEN VETERAN

I tillegg til lokale matprodusenter, dyr, lag og foreninger, trakk også den tradisjonelle traktor og veteran-bilutstillingen mange tilskuere. Blant de motoriserte deltakerne sto en Lanca Kappa 1919-modell og skinte om kapp med sola.

– Jeg fant den oppi skauen på Kopperud, forteller eier og veteranbilentusiast Tor Nyhus fra Nordkisa.

Den gang var bilen i en langt annen stand enn den er i dag.

– Jeg har jobbet med å restaurere den i over tretti år. Den ble solgt ny i Drammen i 1919, og har gått som turistvogn i Telemark, og den har også ligget under vann, så dette var en skraphaug, forklarer Nyhus.

Gjennom årene har Nyhus studert bilens historie, og fått kontakt med kjennere av biltypen helt på andre siden av kloden.

– Mye av delene kommer fra Australia der det finnes flere biler av denne typen. I Norge har det bare vært solgt én slik bil, forteller han.

LES OGSÅ: Første avspark på ny kunstgressbane

PÅ TRAKTOR-TREFF

Like bortenfor de nypolerte personbilene var det også noen andre slitesterke farkoster i aksjon – nemlig traktorer i alle mulige årganger og varianter.

Kristian Fagerlund lastet like godt hele vennegjengen med seg bak på gaffelen da det var klart for den tradisjonelle traktorkortesjen. – Vi storkoser oss på Bygdedagen, sa en samstemt gjeng før ferden bar av sted.

VEL GJENNOMFØRT

I strålende vær og med storinnrykk på Hurdals bygdetun kunne også arrangøren glede seg over et vel gjennomført arrangement. I tillegg til utdeling av kultur – og idrettspriser var det også stor forventning til den offisielle åpningen av den flotte nye kunstgressbanen.

Det er idrettslaget, landbrukslaget og traktorklubben som arrangerer dagen, som har vært en god tradisjon og et fast møtepunkt for bygdas innbyggere i en årrekke.

– Siden fotballbanen er kommet til så har vi gjort om litt på logistikken med dyr, boder og scene, men vi synes det har fungert veldig bra, sier daglig leder i Hurdal IL, Marianne Strand.

 
SJELDEN ÅRGANG: Bygdedagen bød også på veteranbilutstilling, og fra Nordkisa hadde Tor Nyhus og kona Toril Nyhus tatt turen med sin helt unike farkost ñ nemlig en Lancia Kappa 1919.
TRAKTOR-TREFF: Vennegjengen Sebastian Bjørge (15), Leni Hembre Burdal (15), Kristin Nyengen (13) og Kine Tømte (14) fra Hurdal ble invitert med på lasset til kompisen Kristian Fagerlund da det skulle kjøres traktorkortesje.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no