21. nov
FESTIVALSOMMER: I likhet med mange andre bruker Nora Victoria Eriksen deler av sommeren på festivaler, men hun skal nyte musikken fra scenen.
 
Hun har levd av dansen i ti år. I sommer inntar Jessheim-jenta scenen under flere av landets største festivaler
De siste ti årene har Nora Victoria Eriksen levd av dansen og koreografien. Med flere store oppdrag framover vil nok det fortsette en stund.

Publisert: 13.jul.2018 06:00
Oppdatert: 15.jul.2018 23:21

– I det siste har jeg fått mange forespørsler. Det har gått i ett de siste ukene, og noen dager har jeg trent til langt på natt.

Det har gått noen år siden hun bodde på Jessheim, men det var allikevel her det hele begynte.

– Jeg gikk på dans i mange år, men det var aldri noe seriøst.

Dette endret seg imidlertid da hun i en alder av 17 år deltok i en danseduo som gjorde det svært bra i UKM, og tanken om å satse mer på dansen dukket opp.

HARDT ARBEID

Etter videregående gikk hun på danselinja ved Follo folkehøgskole. Hun tok også et år på Circle Dance Academy. Da dette året var omme valgte danseren å jobbe hardt for å skaffe seg en karriere, og satset mer på kommersiell dans.

– Jeg vurderte å ta en bachelor i dans, men det er alltid ballett i bunn, og det nærmeste jeg kommer er timer i jazzballett på Jessheim. Til sammenligning hadde flere av de jeg måtte konkurrere mot gått på klassisk ballet siden de var fire.

Det å komme seg opp på det nivået som behøvdes for å leve av dansen var imidlertid ikke bare enkelt.

– Da jeg begynte å danse i Oslo tenkte jeg med en gang at nå må jeg skjerpe meg. Nivået på klassene jeg tok var veldig høyt, og det var tydelig at jeg måtte jobbe mye hardere for å lykkes.

HAR GJORT MYE

Planen til Jessheim-jenta fungerte bra, og i løpet av de siste ti årene har hun levd av å undervise, være danser og koreograf. Hun har blant annet koreografert for Omer Bhatti, vært en del av dansecrewet Werkin` Girls som deltok på Norske Talenter og vært fast danser i en sesong av programmet Stjernekamp.

– Det å være fast danser i Stjernekamp var stort. På det tidspunktet forsøkte jeg å kombinere studier med dansen, men jeg hadde tatt meg vann over hodet, og valgte å slutte på skolen.

TRAVEL SOMMER

Foreløpig ser det ut til at hun får en travel sommer. I løpet av de siste ukene har danseren blant annet opptrådt på rådhusplassen under VG-lista, og i Pride Park. I løpet av sommeren skal hun også stå på scenen i forbindelse med flere store festivaler.

–Dette blir en hektisk sommer. Det er veldig gøy å gjøre noe for noen man ser opp til, og ikke minst jobbe med hyggelige folk man liker godt.

– Du står jo tidvis foran ganske mange mennesker. Hva går gjennom hodet ditt da?
– At det jeg gjør skal helt perfekt. Jeg er nok en perfeksjonist når det er snakk om dans. Jeg øver veldig mye, og ønsker at det skal være feilfritt. Den type dans jeg holder på med handler ikke bare om at det én enkelt danser gjør skal se bra ut. Det skal også se likt ut, og det hender nok at jeg maser litt på de jeg danser sammen med.

– Hva er det beste med det å jobbe som danser og koreograf?
– Det å bli booka til jobber. Det er en veldig god følelse når du først blir booka til en jobb, og så ser du at du får flere. Men på mange måter er det en veldig usikker hverdag, og det er jo ikke alltid man vet hvordan neste uke blir. 

– I løpet av de siste ti årene har du levd av dansen. Hvordan tror du livet ditt ser ut om ti år?
– Jeg håper nok på å få en litt tryggere framtid. Det jeg holder på med nå er veldig gøy, men jeg bør nok begynne å tenke litt mer langsiktig. Jeg må enten begynne med noe helt nytt, eller bygge videre på det jeg har gjort de siste årene. Jeg har vært inne på tanken om å åpne et eget studio, men vet ikke om motivasjonen er god nok. Man blir på en måte litt mett også. Det eneste jeg vet er at jeg har lyst til å jobbe med mennesker. Samtidig er jeg en veldig spontan person, og jeg forsøker å ta ting som det kommer.

– Hva er du opptatt av nå?
– Akkurat nå er jeg opptatt av at neste show skal sitte perfekt.

– Hva betyr sommeren for deg?
– Sol og glede. Det er så mange glade mennesker om sommeren.

– Hva og hvor er ditt optimale feriested?
–Jeg kunne tenke meg å reise til LA eller Miami. Men det hadde også vært veldig fint å reise til Bali eller Thailand. Jeg vil i alle fall at det skal skje litt mer enn å bare ligge på en strand når jeg har ferie.

– Sommerens ferieplaner?
– Det er ikke helt bestemt, men det står mellom sydentur, eller å dra til USA.

– Hva står helst på menyen i sommer?
– Salat og grillmat.

– Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?
– Jeg har mange gode minner fra sommerne ved Nordbytjernet. Det å jogge en tur rundt tjernet eller ligge å sole seg sammen med venninner.

– Hvor bader du helst?
– Ved Sørenga eller Tjuvholmen.

– Beste sommersang?
– Det må nok være Jeg vil Boom med Onkel P og Admiral P.

– Hva var din første sommerjobb?
– På Oslo Lufthavn Gardermoen. I en Point kiosk på utland.

– Hvilke kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?
– Det var et vanskelig spørsmål. Nå står hjernen min helt stille, Hvem ville du valgt?

Sju kjappe

  • Leser: Jeg leser ikke så mye.
  • Blir flau av: Kommer ikke på noe akkurat nå.
  • Liker å spise: Taco.
  • Redd for: Å ta heis. Jeg har klaustrofobi.
  • Er avhengig av: Pepsi Max, men prøver å venne meg av med det.
  • God til å: Komponere enkeltelementer til en estetisk helhet.
  • Drømmer om: Er ikke noe spesifikt. Tiden flyr på en måte ut.
 
Fakta

Navn: Nora Victoria Eriksen
Alder: 30
Bosted: Majorstua
Familie: Samboer
Er: Profesjonell danser og koreograf 
Interesser: Dans, mote og design
Aktuell med: Danser på noen av sommerens største musikkbegivenheter.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no