16. jul
GJENGEN. Denne gjengen fra EAT kommer garantert til å sette lattermusklene på utholdenhetsprøve.
 
EAT setter opp en klassiker: Den stundesløse svirrer rundt i Panorama
EIDSVOLL. Eidsvoll Amatørteater er klare for «Den stundesløse».

Publisert: 11.nov.2016 12:56
Oppdatert: 27.jan.2017 14:43

Etter å ha sett pressevisningen av Eidsvoll Amatørteaters (EAT) oppsetning av «Den stundesløse», anbefaler vi at du tar deg tid til et par timer sammen med mannen som virrer rundt på Panoramas scene.
Det kommer til å gå for seg i Panorama i de neste ukene. I Ludvig Holbergs elleville komedie «Den stundesløse», fyker EATs skuespiller rundt i et heseblesende tempo. Det bedrives arrangerte ekteskap, legges intrikate planer for å unngå tvangsgifte, herskersyke husholdersker råder grunnen og tjenestejenter, som ikke direkte har utseende med seg, sliter med giftesyke. Midt oppi det hele virrer Herr Viegleschrey rundt og tror han har så mye å gjøre at han ikke får gjort noe som helst. I dag ville vi sagt at han var stresset. For 300 år siden, da Holberg skrev stykket, het det at han var stundesløs.
LES OGSÅ: 30 år med fest på scenen

klassisk

Det er en av de store klassikerne instruktør og produsent Jens R. Christiansen, har grepet fatt i.
- Vi har øvd siden i mars, og nå er vi litt stolte. Det er ikke vanlig at et amatørteater setter opp Holberg. «Den stundesløse» har levd i 300 år og er satt opp på de største scenene i Norden. Det er et glede, men også et ansvar å sette opp stykket. Det har gode karakterroller og god tekst som gir skuespillerne mye å spille på, sier han.
Og spille gjør de virkelig. Iført tidsriktige kostymer, de fleste av ypperlig kvalitet innkjøpt på Operaen eller andre store scener, halser de rundt i en kamp for at folket skal få oppleve den store lidenskapen, enten de er høyt på strå eller nederst på rangstigen, ser ut som et takras eller er vakker som en soloppgang.
LES OGSÅ: Trekker et nytt stykke opp av esken

MAGDELONE

Berit Lundberg tolker rollen som den mindre pene tjenestejenta Magdelone. Hun har «tenna på tørk», hår som piggtråd og en elendig kroppsholdning. Men det hindrer ikke dama i å være elskovssyk. Om hun lykkes i å lure noen i ekteseng, får være usagt.
Lars Trygve Rømmerud tolker Herr Viegleschrey, som er den stundesløse. Mannen løper omkring sin egen akse og er ikke er i stand til å få gjort noe som helst fordi han tror han har så mye å gjøre.
Den geskjeftige tjenestejenta Pernille, spilt av Frida April Dahl, har en finger med i det meste, også når husets datter, Leonora - spilt av Tonje Trandum, skal reddes fra å tvangsgiftes med en skikkelig pedant.
EUB fikk overvære første akt under pressevisningen. Der legges slagplanen og intrigen for den videre handlingen. For å være ærlig, er det hele ganske sprøtt - og det lover godt for publikums lattermuskler.
Premiere er fredag 18. november.
LES OGSÅ: Egenskreven musikal

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no