15. des
AVLYST: Eidsvoll amatørteater på avlyse «Oklahoma»-oppstening. Arkiv.
Original bildetekst:
 
Eidsvoll amatørteater avlyser oppsetning
Eidsvoll amatørteater må avlyse høstens planlagte oppsetning av musikalen «Oklahoma!» som skulle hatt premiere 9. november.

Publisert: 27.aug.2018 12:52
Oppdatert: 27.aug.2018 13:41

– Teatret var godt i gang med innstuderingen, da meldingen kom fra rettighetsinnehaveren – Rogers & Hammerstein Teatrical Europe – at teatret ikke fikk tillatelse til å bruke det manuset teatret hadde arbeidet etter, sier leder i Eidsvoll amatørteater, Eline B. Lorentzen, i en pressemelding.

Eidsvoll amatørteater spilte «Oklahoma!» i år 2000 med stor suksess. Det er den største publikumssuksess i hele teatrets 40 år lange historie: 18 utsolgte og 3.600 publikummere i Søndre Samfund. Det var denne suksessen teateret nå ville gjenskape.

LES OGSÅ: Ingen 40-årskrise å snakke om – tvert om

– For å få tillatelse til å fremføre «Oklahoma!» måtte det lages en ny oversettelse. Teatret fikk hjelp til det. Det viste seg imidlertid at det ikke bare var snakk om en ny oversettelse, men en helt ny versjon av musikalen. Etter grundig overveielse fant teatret ut at med denne nye versjonen – kombinert med krav rettighetsinnehaveren satte – var det ikke mulig for teatret å gå videre i prosessen, sier Lorentzen.

- Teatret beklager sterkt situasjonen som har oppstått. «Oklahoma!» skulle være teatrets 40-års jubileumsforestilling, avslutter hun.

LES OGSÅ: 40 år med suksess: – Jeg ante da ikke at det skulle gå sånn

 

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no