17. nov
Nesten 30 malerier ble stjålet fra Arne Ekelands atelier på Eidsvoll i 1991. Arkivfoto: John Granly
 
Ekelands stjålne malerier kom tilbake etter godt lokalt politiarbeid
FRA ARKIVET: Mandag 14. juni 1993 kunne lokalavisen melde at Arne Ekelands stjålne malerier er kommet til rette.

Publisert: 15.jul.2018 18:00
Oppdatert: 13.jul.2018 10:27

I all hemmelighet har lensmannsbetjent Hugo Aurdal pleiet sin kontakt i Oslo, en muskelmann og pengeinnkrever som er kjent i underverdenen. 

Lensmannsbetjent Hugo Aurdal ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor snøt med dette Oslo politikammer for æren med å finne de verdifulle bildene til Arne Ekeland (84).

– Gratulerer, Hugo! Glimrende jobbet, var lensmann Asbjørn Nerbøs hilsen.

Maleriene er funnet og tilsynelatende uskadet i forhold til at enkelte ble skåret ut av blindrammene da de ble stjålet i atelieret på Bøn mellom 14. og 20. november 1991.

Det var stille, men hektisk ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor natt til lørdag : I 01-tiden ankom Hugo Aurdal alene, i sivil og lånt bil for anledningen, med et av Norges mest verdifulle billass av kunst. Til sammen 29 malerier, ble brakt i all hast til et trygt sted.

– Moderne sagt er vi etterforskningsmessig sett bare ved et delmål i denne saken nå når maleriene er kommet til rette. Saken er ikke helt løst før tyven eller tyvene er funnet, sier lensmann Asbjørn Nerbø.

150 ønsker bolighjelp

Resultatene av spørreundersøkelsen som ble holdt i regi av Luftfartsverket i februar for å kartlegge forhold rundt erstatningsboliger, viser at 150 husstander ønsker hjelp til å skaffe ny bolig, tomt eller brukt bolig i Jessheim-området, skriver lokalavisen 15. juni 1993.

I slutten av februar ble det sendt ut informasjon og spørreskjema til eierne av de 240 boligeiendommene i Ullensaker kommune som vil bli berørt av grunnervervet for flyplassen etter daværende reguleringsforslag.

Med 207 innkomne svar gir dette en svarandel på 85 prosent. Ved spørsmål om stedsvalg i forhold til Jessheim sentrum svarte 47 at de ønsket å bosette seg nordvest for Jessheim, 34 sørøst og 52 mest mulig sentralt. 13 har oppgitt annet stedsvalg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no