14. nov
 
Ekornet shoppet seg helt til topps i sommerens fotokonkurranse
Hanne Guro Rønning fra Maura tok vinnerbildet i årets fotokonkurranse.

Publisert: 04.aug.2018 06:00
Oppdatert: 03.aug.2018 13:14

Ekornbildet har ligget i bakhodet til juryen i hele sommer, og vi har ventet og snakket om når det kommer et som er bedre. Etter vår mening skjedde ikke det, og derfor går bildet til Hanne Guro Rønning til topps.

Hva som er et godt bilde eller ei, kommer helt an på øynene som ser. Men visse faktorer er avgjørende, først og fremst den fototekniske delen. Uskarpe bilder, eller feileksponerte sådanne, kommer svært sjelden på pallen, for eksempel.

Vi ser at bildet til Hanen Guro er arrangert, eller rettere sagt at hun har satt ut handlevogna med nøtter i, men å arrangere selve øyeblikket er helt umulig. Alle som har sett et levende ekorn vet at småtassene sjelden står stille i mer enn et par sekunder. Så Hanne Guro har hatt svært liten tid på seg til å ta dette bildet, og det vitner om tålmodighet og vilje.

De andre finalebildene er også gode, og var favoritter hos noen jurymedlemmer. Så selv om førsteplassen er vel fortjent, kunne det fort gjort vært et annet som hadde stukket av med seieren. De andre finalebildene ser du i bildegalleriet øverst.

Vi takker uansett for i år, og har bare en ting å si: Ta mange bilder hele tiden.

Se alle bildene i konkurransen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no