18. okt
ÅPNET: Odd-Einar Dørum sto for snorklippingen på Eidsvoll stasjon.
 
EKSTRAUTGAVE av Eidsvold Blad 9. oktober 1998: Stasjonsåpning, flyplassfester og støyskepsis
Fredag 9. oktober 1998 hadde Eidsvold Blad ekstrautgave av avisen i forbindelse med åpning av hovedflyplassen og Eidsvoll stasjon.

Publisert: 07.okt.2018 11:00
Oppdatert: 05.okt.2018 13:06

De var der alle - ordførere på Øvre Romerike, samferdselsminister og sjefer i NSB Gardermobanen. Sammen gledet de seg med Eidsvolls innbyggere da den nye stasjonen ble åpnet i går. For seks år siden var situasjonen en annen. Da lå det an til jerbanebygging kun fram til den nye flyplassen, skrev Eidsvold Blad 9. oktober 1998.

Intensjonen var nemlig å bygge ny jernbane fra Oslo til Gardermoen, så fikk den siste biten nordover til Eidsvoll vente til 2001. Eidsvoll kommune kjempet og seiret.

Det ble samferdselsminister Odd-Einar Dørums glade oppgave å skjære over snora til den nye stasjonsbygningen.

– Dette har vært et kollektivt løft, sa Dørum

I Nannestad ble det feiret med både kulturkveld og 1800 «flyplassgaver» som ble delt ut. Alle bygdas skoleelever, barnehagebarn, beboere på sykehjem og institusjoner fikk en «flyplassgave» - en pakke med en kakebit, en boks yoghurt, frukt og spesiallaget pin.

– Tv-programmet fra flyplassåpningen om kvelden 7. oktober fikk en mildt sagt blandet mottakelse. Til tross for en påkostning i mangemillionersklassen, ble det påstått at dette var et program langt fra folkelig underholdning og så unorsk som vel mulig. Folkelig var imidlertid Nannestad kommunes kulturkveld i kommunehuset dagen derpå, et program som ble godt mottatt av publikum, skrev Eidsvold Blad.

I samme avis står Egil Nyaas på Sør-Gardermoen fram. Han frykter ulevelig utemiljø som følge av flyplassen.

– Vi har merket flyttingen av flytrafikken fra Fornebu til Gardermoen godt, slår Egil Nyaas fast.

– Inne går det greit. Jeg frykter imidlertid at det vil bli ulevelig ute. Å gå en rolig søndagstur kan man bare drømme om heretter, mener Nyaas.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no