26. jan
HOPPENDE GLAD. Eline Johansen er hoppende glad over at hun ble Putti Plutti Pott.
 
Eline hoppende glad for Putti Plutti Pott og hovedrollen
MINNESUND. Nær 200 barn knivet om å kapre hovedrollen i eventyrmusikalen Putti Plutti Pott når den settes opp i mjøsbyene.

Publisert: 12.des.2015 21:21
Oppdatert: 27.jan.2017 13:45

Eline Johansen (9) fra Minnesund trakk det lengste strået. Denne helgen spiller hun nissegutten Putti Plutti Pott i Gjøvik, Lillehammer og Elverum.

DANSET SIDEN HUN VAR TRE ÅR

Eline har danset fra hun var tre år. Nå trener hun fem økter i uka på Eidsvoll Ballettsenter. I tillegg tar hun timer hos en sangpedagog.

Forestillingen Putti Plutti Pott reiser landet rundt med den samme voksenstaben, mens barna kommer fra området rundt der musikalen oppføres. Eline skal være med i oppsetningene i mjøsområdet.

LES OGSÅ: Trampeklapp for stående applaus for ReinStyr på Nordpolen

PRØVD SEG TO GANGER TIDLIGERE

Mamma Trude Hanssen forteller at Eline har prøvd seg to ganger tidligere, men da nådde hun ikke opp under audition.

- Vi tenkte at hun kunne jo prøve én gang til og håpet at hun skulle bli nissebarn. Og så fikk hun hovedrollen som nissegutten som stjeler julenissens skjegg, sier Trude.

ØVD OG ØVD OG ØVD ...

Etter at Eline fikk nisserollen, har hun øvd og øvd og øvd og øvd.

- Jeg har lært meg masse replikker og sanger og danser. Det er også veldig viktig at jeg vet hvor jeg skal stå og gå, forteller Eline.

Tre helger har hun vært på Lillehammer og øvd, men nå er prøvetida over.

Fredag, var det både generalprøve og premiere på Gjøvik, lørdag ble det spilt tre forestillinger på Maihaugen på Lillehammer. Søndag avsluttes det hele med to framvisninger i Elverum. Etter det drar forestillingen videre til Oslo Spektrum, men da er ikke Eline og de andre ungene fra Mjøs-regionen med.

- Gruer du deg, Eline?

- Nei. Jeg er helt sikker på at jeg kan alt. Det er mamma som gruer seg! svarer Eline, alias Putti Plutti Pott.

FAKTA

Det er mer enn 45 år siden Per Asplin diktet og komponerte eventyret om den lille nissegutten Putti Plutti Pott og hans reise til Onkel Per, Petter og Caroline med Julenissens trylleskjegg. Eventyret kom først som bok, deretter som plate. Året etter kom TV-programmet, og det gikk i reprise hver jul i mange år. Sceneversjonen har siden 1987 vært spilt hvert år på alle de største scenene over hele Norge.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no