20. apr
STORT PUBLIKUM. Den store salen i kulturhuset var fylt opp helt til randen da skolekorpsene spilte under årets store nyttårskonsert søndag kveld.
 
Else Kåss Furuseth og skolekorpsene sjarmerte publikum
JESSHEIM. Den populære komikeren elsker korps, men fikk ikke lov til å spille selv under korpsenes årlige nyttårskonsert i Kong Rakne.

Publisert: 30.jan.2017 13:22
Oppdatert: 01.mar.2017 11:06

- Men jeg fikk lov til å ha på lue, og kvelden har vært helt utrolig, fantastisk og flott. Jeg er utrolig imponert. Barna i dag er rett og slett bare flinkere enn det vi var da vi var små, sier Else Kåss Furuseth etter konserten søndag kveld.

ET FULLSATT KULTURHUS

Som takk for at korpsene stilte opp i TV-programmet «4-stjerners middag» der Else medvirket, stilte hun til gjengjeld opp som konferansier under den årlige nyttårskonserten.

- Det var en løsning som jeg må si jeg kom godt ut av, for det å være her i kveld har vært en veldig koselig opplevelse, sier Furuseth, som ledet an showet da 160 musikanter og åtte dirigenter var i aksjon foran en smekk full sal i kulturhuset.

LES OGSÅ: En konserttradisjon

- Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at ingen korps i Norge klarer å trekke så mye publikum som vi får til her i Ullensaker, og til nyttårskonserten som har blitt en fast tradisjon for mange, sier dirigent Trond Lunde. Han retter også en stor takk til alle som står på med frivillig arbeid for å få til gjennomføringen av det store arrangementet.

- Jeg vil takke alle. Korpsvakter, scenemannskaper, arrangementskomité og alle lærerne i kulturskolen som står på uke etter uke og år etter år. Alle bidrar til å heve kvaliteten på det vi leverer, sier Lunde.

LES OGSÅ: Else med på stjernelaget

DIRIGENT MED BOKSEHANSKER

I løpet av den rundt to timers lange konserten ble det framført musikk i et vidt spekter av sjangre. Både dagens populærmusikk fra utøvere som Kygo, Marcus & Martinus og Avicii var på programmet. I tillegg til klassiske korpsarrangementer, marsjer og ikke minst flott filmmusikk. Da det var duket for filmmusikk fra de populære filmene om bokseren «Rocky Balboa» stilte dirigent Thomas Verket opp i bokse-antrekk på scenen - til vill jubel fra publikum. - De er så godt drillet i denne låta at jeg bare kunne showe mens korpset spilte. Jeg er ingen showmann egentlig, men av og til får man prøve å finne på noe litt annerledes, smiler en fornøyd dirigent etter showet.

STJERNEMØTE BAK SCENEN

To av kveldens musikere var Jonatan Smestad Egeberg (9) fra Jessheim Hovin & Mogreina skolekorps, og Hedda Sinober Paulsen (9) fra Kløfta skolekorps.

- Det var kjempegøy å spille i dag, og jeg fikk skikkelig godfølelsen, sier Jonatan som spiller saksofon.

- Jeg var litt nervøs, men det gikk bra likevel, forteller Hedda, som spiller klarinett. Begge fikk et stjernemøte med Else Kåss Furuseth backstage etter konserten.

- Jeg er bare utrolig imponert over hva dere får til, sa hun til de to aspirerende musikantene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no