20. jun
TO ANNIER: Emma Steinbakken (t.v.) og Mathea Wenger Aanerud er klare for å spille rollen som barnehjemsjenta Annie. Foto: Tine Tronstad Paulsen
 
Emma og Mathea er klare for hovedrollen i «Annie»
Månedslange øvinger er snart over. Tirsdag har musikalen «Annie» premiere i Ullensaker kulturhus. Emma Steinbakken og Mathea Wenger Aanerud er klare for å skifte på i hovedrollen som Annie.

Publisert: 08.okt.2017 08:30
Oppdatert: 06.okt.2017 11:21

I disse dager flytter det private Romerike musikkteater inn i Ullensaker kulturhus. Nå skal det øves fra tidlig morgen til sene kvelder for å legge den siste finpussen på musikalen om den foreldreløse jenta Annie og de andre barnehjemsbarna. Det skal spilles åtte forestillinger og allerede nå er det solgt 2000 billetter.

GRUGLEDE SEG

Emma (14) grugleder seg.

– Annie er min første store rolle. Jeg har prøvd meg litt på barneteater tidligere, og dette er kjempegøy. Jeg forstår at jeg har mye å lære og at det er en masse jobb. For en stund siden tenkte jeg at dette kommer jeg aldri til å bli klar for, men nå forstår jeg at det gjør jeg jo.

– En musikal – hva er det vanskeligste?

– Det er vel å sette sammen sangen og dansen. Handlingen i stykket har jeg så inne i, at jeg kan improvisere litt i replikkene, om jeg ikke skulle huske ordrett hva jeg skal si. Men det er kjempegøy! Tidligere har jeg drømt om å bli fotballspiller og har tenkt at teater ikke er min greie, men det er det jo. Kanskje jeg blir skuespiller i stedet?

65 BARN, NESTEN DOBBELT SÅ MANGE VOKSNE

Det er utrolig mange mennesker som er involvert i denne oppsetningen.

– 65 barn og ungdommer, de stiller med to foreldre nesten alle sammen – pluss litt til som fire instruktører, fire teknikere og en koreograf. Vi er en stor stab, sier produsent Tonje Thwin Hagen.

Hun forteller om krevende scenografi, omfattende kostymesying, prøver én gang i uka og en helg i måneden siden januar.

– Det har vært en krevende periode, og foreldrene har lagt ned et enormt arbeid. Lisa Nilsen fra Romerike Folkehøgskole har vært til stor hjelp.

Eidsvoll Storband bidrar med musikalsk følge, og det er produsenten glad for.

– Det blir noe helt annet med livemusikk enn ferdig innspilt musikk, mener hun.

Da Sara Maria Helstad startet Romerike musikkteater, hadde hun som mål å sette opp en stor forestilling hvert år. Det har hun klart.

– I 2014 satte vi opp Jungelboken som et pilotprosjekt. Året etter hadde vi Skatteøya og i fjor sto High School Musical på programmet. Nå er det altså Annies tur, og spenningen foran premieren er stor, forteller Helstad.

Fakta 

  • Romerike Musikkteaterskole ble stiftet i 2013.
  • Etter det har musikkteaterskolen satt opp flere store musikaler. 
  • Målet er en stor forestilling i året.
  • Nå er det klart for den verdensberømte historien om barnehjemsjenta Annie i Ullensaker kulturhus. 
  • Premiere er tirsdag 10. oktober, og det er allerede solgt 2000 billetter.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no