18. okt
 
En solid kulturhøst
Årets høstmåneder byr på mange kulturgodbiter i alle sjangere.

Publisert: 01.okt.2018 15:00
Oppdatert: 01.okt.2018 14:08

Som vanlig er Ullensaker selve kulturlokomotivet på Øvre Romerike. Kulturhuset har nok en gang solide navn på programmet, inkludert en av Norges største artister – Åge Aleksandersen.

For få uker siden fikk han og Sambandet Jessheim Torg til å koke, men når han kommer onsdag 7. november er det bare med makker Gunnar Pedersen som til daglig er gitarist i backingbandet. Sammen byr de på en akustisk aften med Åges låter – med løs snipp, humor og fortellinger.

FLERE VETERANER

Åge får følge av flere veteraner i norsk kulturliv. Morten Abel, Halvdan Sivertsen, Frode Alnæs er noen av dem som kommer til Jessheim, så også Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde. Farge- og lattereksplosjonen Christien Koth er på lista, det samme er Kari Svendsen og Kjetil Skaslien.

Programmet denne høsten består som vanlig av noe for alle. Barna Barnas Kulturdag. Lørdagen 20. oktober fylles kulturhuset med konserter, teaterforestillinger og aktiviteter – og nesten alt er gratis. Mikkel og Reverockerne kommer, det samme gjør Snekker Andersen og julenissen, Jul i Blåfjell, og selvsagt Gråtass som har vært på Jessheim mange ganger før.

Riksteateret har alltid Jessheim på turnélistene sine. I høst stiller de med Jacobsen, vær så god! når den folkekjære Anne Marit Jacobsen er tilbake på humorscenen. Georgs magiske medisin er en teaterforestilling for hele familien, mens Fuglane av Tarjei Vesaas er av det mer alvorlige slaget.

Det blir klassisk når Oslo III presenterer kjente klassikere fra romantikken til Piazzollas store tango-hit, Las 4 estaciones portenas. Ragnhild Hemsing og Tor Espen Aspaas spør på sin side om Beethoven har noe til felles med Myllarguten og norsk folkemusikk i sin forestilling.

De viseglade får sitt når Louis Jacoby presenterer lyrikeren Hans Børli, og Oslo Gospel Choir kommer for å løfte taket av kulturhuset.

MYE LOKALT

Det blir aldri en kulturhøst på Jessheim uten lokale innslag. Det betyr i år at Romerike Musikkteaterskolesetter opp musikalen Hairspray andre uka i oktober.

Hovinshow ønsker velkommen til en familievennlig showkonsert helgen etter, og Ullensaker Teater inviterer til komedien Jenter – og tørre høner den siste oktoberhelgen.

Dragartisten Geir Ove Bredesen har holdt på i 20 år. Det feirer han med showet Alle får! – 20 år på høye hæler!

Så noen dager før jul er det tid for Ullensaker kulturskoles juleavslutning, full av musikk, dans og julestemning. Jessheim Danseskole inviterer til sin juleavslutning 19. desember.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no