25. jun
 
En spennende fargeløs verden
FOTOKONKURRANSE: Før i tiden, altså inntil for omtrent 30 år siden, var nesten alle norske pressebilder i svart/hvitt. Noen ganger ønsker man den tiden tilbake.

Publisert: 05.aug.2017 15:00
Oppdatert: 04.aug.2017 13:44

Bilder handler om å informere og fortelle en historie i seg selv. Situasjonen Tine H. Lien har fanget er nettopp essensen av dette. Da hun ble gjort oppmerksom på hva som skjedde bak seg, tok hun heldigvis opp kameraet sitt og foreviget situasjonen. Vi synes bildet er strålende dokumentarisk, i tillegg til at det er teknisk bra. Gratulerer!

Da Pernille Røtzer var på tivoli i sommer, fanget hun et av de mest spennende motivene vi har sett på lenge. Her viser hun oss størrelsesforskjellen på menneske og maskin i en robotaktig verden. Vinklene er flotte, lyset likeså. Vi blir ikke lei av å stirre på dette bildet, og skulle gjerne sett de andre bildene fra denne dagen.

Jane Bjerkli er inne på noe av det samme, mennesker og maskiner. Her ser vi det vakre i et svart/hvittbilde, med flotte tegninger i de dramatiske skyene, kombinert med et motiv vi dveler lenge ved.

I en verden full av farger virker svart/hvittbilder sterkere på oss enn før da de var dagligdagse i alle trykte medier. Derfor vil vi anbefale å utforske denne spennende verdenen. Ikke bare ved å transformere et fargebilde til svart/hvitt, men å stille kameraet vekk fra fargene. Fotograferingsopplevelsen blir en ganske annen, og du skal ikke se bort fra at fargebildene du tar senere blir bedre av det.

FIKK DU MEG DEG DISSE:

Se bildene fra EUBs fotokonkurranse uke 1

Se bildene fra EUBs fotokonkurranse uke 2

Se bildene fra EUBs fotokonkurranse uke 3

Se bildene fra EUBs fotokonkurranse uke 4

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no