20. jul
 
En viktig tradisjon for store og små
Julegrantenninga i Sundet gjøres ikke halvveis. Det ble både sang, musikk og dans. I tillegg kom også tre røvere, og julenissen tok tradisjonen tro turen til Bankplassen.

Publisert: 03.des.2017 21:34
Oppdatert: 03.des.2017 21:59

Søndag ettermiddag samlet både store og små seg i Sundet. Det var igjen klart for tenning av både julegater og julegran. For mange har dette blitt en viktig tradisjon som markerer starten på førjulstida.

– Vi har vært her siden Tuva var to år. Dette er en veldig viktig tradisjon for oss siden vi begge er så glad i lys og jula, sier Edith Holm.

Hun og barnebarnet Tuva Holm (6) aktet ikke å bryte tradisjonen, og venta i spenning på at julegatene skulle tennes. Før den tid hadde duoen også fått et lite glimt av nissen som for anledningen kom med hest og kjerre.

SETTER PRIS PÅ LYSENE

– Jeg tror julejulegatene betyr veldig mye for julestemninga i Sundet. Det ser ut til at veldig mange setter stor pris på det, sier Ivar Nakken, som er godt fornøyd med oppmøte under årets dugnad for å få lysene opp i gatene.

SJETTE ÅR PÅ RAD

Selv om det er en lang tradisjon for julegrantenning i Sundet er det ikke så altfor mange år siden girlanderne nok en gang var på plass. I 2012 tok Nakken initiativ til å henge opp girlandere i Sundets gater etter flere års opphold. Dette var et forslag som fikk bred støtte, og i år skulle de tennes for sjette år på rad.

FIKK MED SEG RØVERNE

Ordfører John-Erik Vika fikk det ærefulle oppdraget med å tenne årets julegater, men fikk heldigvis god hjelp fra røverne Kasper, Jesper og Jonatan. De hadde tatt turen fra Kardemommeby for å oppleve skikkelig førjulsstemning i Eidsvoll.

– Det har vært en fantastisk flott innsats fra både gårdeiere og de frivillige som har gjort i stand årets julegater, sa Vika før han tente lysene.

Ifølge ordføreren var det svært passende å tenne julelysene i Sundet på en dag med snø og kuldegrader.

FORNØYDE RØVERE

Røverne var strålende fornøyd med både sangen til Kor d Let og musikken til Vilberg skolekorps, men hadde ingen planer om å gi seg med ablegøyene og sendte folk i retning Bankplassen. Der ble det mer sang og musikk fra kor og korps. I tillegg underholdt dansere fra Eidsvoll Ballettsenter, og det ble sang fra en gruppe 11-åringer som hadde overnatta i Eidsvoll kirke under årets Lys Våken-opplegg.

TENTE LYSENE

Til slutt var det endelig klart for ettermiddagens høydepunkt. Lilly Renee Lauten er prest i Råholt kirke og tente lysene på årets julegran, folkemengden samla seg for å gå rundt juletreet, og etter litt overtaling med både sang og tilrop kom julenissen med godteposer til barna.

LES OGSÅ: Gi smokken din til nissen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Viktig TRADISJON: For Edith Holm og barnebarnet Tuva Holm (6) har tenninga av julelysene i Sundet blitt en viktig førjulstradisjon.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no