22. apr
KJENT TEAM. John-Jørgen Støa (kulturhusleder), Anne Brith Sandnes (Ullensaker teaterleder), skuespillerne Hanne Selmer-Olsen og Eirik Jahren Røine, samt Christer Tornell (regissør) er klare for ny oppsetning i Ullensaker kulturhus.
 
Suksess-teamet setter opp nok en norgespremiere
JESSHEIM. 30 roller skal fylles. Audition er fra 12. til 14. mai.

Publisert: 10.mar.2017 14:34
Oppdatert: 13.mar.2017 19:18

Teamet bak The Addams Family følger opp med enda en norgespremiere. Arbeidet med The Wiz er allerede i gang.

Kulturhusleder John-Jørgen Støa har de siste årene sett at Ullensaker teateroppsetningene Oliver Twist, Cats og The Addams Family har skapt en tradisjon for at det hvert år skal komme en storsatsing fra den kanten.

Det er ikke mange ukene siden teppet gikk ned for norgespremieren The Addams Family i Ullensaker kulturhus. Likevel er Ullensaker teater allerede i gang med deres neste nye storsatsing, The Wiz. Ullensaker teater-leder Anne Brith Sandsnes sier det er flere grunner til at de valgte dette stykket.

FARGERIKT

– Det er kjempefin, soulinspirert musikk. Så er det også noen fantastiske fantasikostymer. Vi har hatt ganske duse forestillinger med Oliver, Cats og Addams – nå blir det kontrast til tusen. Nå blir det fargerikt, og så er det jo spennende at den ikke har vært vist i Norge før, sier Sandsnes.

I 1975 kom musikalen The Wiz opp på Broadway. Handlingen var lagt til Harlem, New York, og tok opp mange av tidens politiske strømninger. En film med samme navn ble utgitt i 1978 og har siden blitt en kultklassiker. Christer Tornell har hatt regien ved både Cats og The Addams Family. Han er med videre som koreograf og instruktør ved The Wiz.

– Denne oppsetningen har jeg ikke vært borti før, og jeg synes den typen utfordringer er utrolig morsomme. Det er også morsomt at vi igjen velger oss et helt nytt hjørne. Her ramler man aldri inn i noen rutine, det er bare nye utfordringer for en selv, skuespillerne og sangerne, sier Tornell.

Oppsetningen skal gå i høyt tempo hvor handlingen drives fram av soulinspirert musikk, heftig dans, akrobatikk, sang, fargerike kostymer og unike kulisser. Tornell er allerede godt i gang med å sette sitt preg på stykket.

– Jeg tør nesten si at vi skal innom scenografiske grep som ikke har blitt gjort før på en musikalscene, i hvert fall ikke her til lands, sier han.

KOMPLETTE MUSIKALARTIST

Nesten 30 roller skal fylles. Audition er fra 12. til 14. mai, men to av hovedrollene er allerede utdelt. Da Tornell leste manus så han med en gang at Hanne Selmer-Olsen og Eirik Jahren Røine måtte være med.

– De inspirerer et ensemble, jobber beinhardt, og for meg er begge den komplette musikalartist, sier Tornell.

Duoen ser fram til å vise seg tilliten verdig.

– Det er gøy, spennende og skremmende. Det er heftig vokal, sier Selmer-Olsen, og viser til at soul og gospel er noe uvant.

Deler av The Real Choir blir musikalens kor.

– Også de skal få gå ut av komfortsonen og gjøre noe nytt som man ikke er like vant til, sier Tornell.

Premieren er 18. januar 2018.

– Det har gått fra suksess til suksess. Det er skummelt, sier Støa til latter fra resten av det etter hvert så samkjørte teamet.

– Lista legges høyere og høyere for hvert år, ikke minst av ensemblet selv. Det er forferdelig mye jobb som kreves av både ensemblet og huset, sier Støa, og viser til utfordringene ved å få all aktiviteten i kulturhuset til å gå opp.

– Man grugleder seg, sier han med et smil.

LES OGSÅ: Ny publikumsrekord: Over 40.000 kjøpte billetter til Ullensaker kulturhus 

 
Fakta

Norgespremiere The Wiz

  • Ullensaker teater setter opp norgespremieren The Wiz i Ullensaker kulturhus
  • Opp til 30 roller skal besettes, audition fra 12-14. mai
  • I 1975 kom musikalen The Wiz opp på Broadway. Handlingen var lagt til Harlem, New York, og tok opp mange av tidens politiske strømninger.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no