20. jun
OSTEKAKE. En nydelig dessert med peppekakebunn, ostekrem, epler og salt karamell.
 
Et takk til vinteren
KAKE. Med en søt ostekake sier jeg takk til vinteren. I år var den en ganske usynlig gjest, som bare la fra seg noen små spor.

Publisert: 05.apr.2017 14:30
Oppdatert: 05.apr.2017 14:32

For å sørge for at den kalde tiden ikke prøver seg på å komme tilbake i april, så frister jeg den med en dessert som kan gi den gode drømmer fram mot høsten. Denne desserten ble til da mine svigerforeldre skulle planlegge stort lag. Vi skulle teste tre forskjellige desserter, men da jeg jobbet på kjøkkenet ble denne til i tillegg. Den endte som testens vinner.

Salt karamell er noe av det beste som finnes. Søtt og salt i kombinasjon er fantastiske smaker, og når det i tillegg gjøres i en karamellvariant, ja da snakker vi! Så farvel vinter! Jeg byr deg en deilig kremet ostekake med minner av fjorårets eplehøst. Så nå kan du ta desserten som takeaway, og ikke komme fram før kalenderen viser at det er på tide å gjeste oss igjen. Ingen aprilspøker i værform. Jeg er klar for vår og sol. Det skal lages grønne retter, grillretter, aspargesretter, vannmelon-retter, så utrolig freshe friske deilige-vår-retter. Velkommen vår!

(Til 6 små glass)

Du trenger:

150 gram ferdige pepperkaker

50 gram smør

1/2 dl kremfløte

1 dl crème fraîche

200 gram kremost naturell

5 ss melis

2 stk. epler

1 ts malt kanel

2 ts brunt sukker (kan også bruke vanlig hvitt sukker)

1 ts smør

Karamellsaus:

2 dl kremfløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

100 g smør

1 ts gourmetsalt

1. Lag karamellsausen. Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca. 10–15 minutter.

TIPS: Tilsetter du brunt sukker i stedet for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak. Dette blir en god porsjon med karamell

2. Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Rør inn gourmetsalt når sausen er helt avkjølt.

3. Skrell eplene. Fjern eplekjernen og skjære eplene i terninger. Ha eplebitene i en stekepanne med smør, og la dem stekes på middels varme til de er blitt litt mye. Strø over kanel og sukker, og bland sammen. Ta pannen av varmen, og la eplebitene avkjøles.

4. Knus pepperkakene fint. Bruk en kjøkkenmaskin, eller ha dem i en pose, og rull over en kjevle.

5. Smelt smør, og bland det sammen med pepperkakesmulene. Fordel blandingen i bunnen av små porsjonsglass.

6. Sett glassene på kjøl i en halvtime. Pisk kremost sammen med fløte, crème fraîche og melis i kjøkkenmaskin til det blir en luftig krem. Fordel kremen i glassene, fordel eplebitene, og sett glassene kjøling til servering. Rør opp karamellsausen og hell litt over hver porsjon før servering.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no