17. nov
 
Feiringene feiret midtsommer med folkefest
Flere hundre besøkende strømmet til Årneslandet da dagen var kommet for å tenne på det store sankthansbålet nede ved strandkanten denne helga.

Publisert: 25.jun.2018 14:30
Oppdatert: 25.jun.2018 13:50

Sjeldent har det yret av så mye liv og røre i de idylliske omgivelsene nede ved Mjøsstranda i den ille bygda. Til gjengjeld var værforholdene strålende, og både store og små storkoste seg med leker, mat og allsang, ved sankthansbålet.

Mindre – Men like populært

I Feiring har vanligvis midtsommer vært ensbetydende med arrangementet Moro ved Mjøsa, som har vært et mye større arrangement fra arrangørsiden, og derav mer, både tid og ressurskrevende. Årets arrangement var langt mer nedtonet, men ved hjelp av Frivillighetssentralens såkalte «aktivitetstilhenger», som leverer en rekke morsomme lekeapparater, ble det nok av utfoldelsesmuligheter for de yngre.

– Å leie denne hengeren koster noen tusen kroner, som tas av kassa fra inntekter vi har gjennom året på ulike ting, som eksempelvis kiosksalg i forsamlingshuset på Fløygir, men vi er ellers glade for alle som vil gi et lite bidrag. I dag er alt gratis å være med på her, sier Feiring-minister Torbjørn Ellingsen.

FRA ARKIVET: Endelig kom sommeren og sola

Minnerikt for de minste

Ved grillene som var satt opp for kvelden den, slo de lokale feiringene, Pål Bjørnstad, Amund Bråtån og Ole Martin Haugli, av en prat om dagens arrangement.

– Det har vært helt strålende for både oss og unger å være her. Jeg hadde tatt med noen vannflasker, men det var bare å få kjøpt in noe mer å drikke, for her har ungene storkost seg, og ikke engang fått tid til å spise noe, sier barnepappaen.

– Det blir nok en rolig kveld for oss voksne, legger han til med smil.

En fin sommertradisjon

For den litt yngre garde var det særlig fotball, og boble-fotball, som var populært. Mads Brodshaug Halvorsen (13), Karsten Bunæs De Vibe (11), kommer fra Feiring, men spiller fotball hos Eidsvold Turn, og hadde fått besøk av kompisen Odin Lomsdalen (13) fra Eidsvoll, denne kvelden.

– Det er alltid hyggelig å være her i Feiring på denne tida, og vi har hatt det helt topp her i dag. Nå skal vi se på St. Hans bålet før vi tar kvelden, sier en andpusten gjeng på gressmatta.

Brannvesen på plass

Det enorme sankthansbålet som etter hvert har bygget seg opp nede ved stranda, måtte det søkes om godkjenning om på forhånd, før påtegning. Med de siste dagenes regnbyger bød det ikke på noe problem, men for sikkerhets skyld sørget lokalt brannmannskap for å vanne omgivelsene litt ekstra før båltenning klokka ni.

– Det er nok lurt at de er her, og så var det veldig morsomt å se en ekte brannbil, konkluderte Erik Sandvik (6), Alfred Røyse Saxhaug (4), og Milena Gomez (5) og Emma Røseth (6), som alle gledet seg til å se det fine bålet skinne ut mot Mjøsa denne sommerkvelden.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no