16. jul
 
Festaften for kulturskolen
Både store og små utøvere, innen sang dans og musikk, kom søndag kveld sammen i kulturhusets Kong Rakne der det var duket for festaften i anledning kulturskolens 50-årsjubileum.

Publisert: 19.jun.2017 06:00
Oppdatert: 19.jun.2017 11:17

Foran en smekkfull sal viste skolens både nåværende og tidligere elever seg fram, og høydepunktene i den rundt to timer lange festforestillingen kom som perler på en snor.

KARRIERESTART PÅ KULTURSKOLEN

Etter et litt forsinket teppefall, da publikumstrykket rett og slett var så stort at det ble kødannelse langt ut i foajeen, ble kvelden som seg hør og bør sparket i gang med bursdagssang, og deretter et feiende flott dansenummer til den kjente låta Congratulations.

For Grand Prix-fans vil denne sangen huskes best som britenes bidrag til Grand Prix i året 1968. Kveldens konferansierer, Sigrid Johansen Herseth og Stian Olsen, begge som nylig var med i kulturskolens musikal-oppsetning av Grease, kunne også avsløre flere linker til nettopp Melodi Grand Prix denne kvelden.

Tidligere kulturskoleelev, som også sto på scenen i Kong Rakne søndag kveld, fiolinist Ingrid Berg Mehus, sies nemlig å være den jenta som inspirerte selveste Alexander Rybak til å skrive sin verdens-hit Fairytale.

– Så vi kan på mange måter si at på grunn av kulturskolen her i Ullensaker så vant Norge Grand Prix, konkluderte de to skøyeraktig, til stormende jubel fra publikum.

ET TILBUD TIL ALLE

Sammen med ROMUS (Romerike unge strykere) bød Mehus blant annet på vakre toner fra Vivaldis Årstidene. En annen kjent utøver innen musikkens verden, nemlig trommeslager Jarle Vespestad bidro også med innslag på kveldens program. Vespestad begynte sin karriere i skolekorpset, deretter ble det deltakelse i Ullensaker ungdomsmusikeres Storband, og han er i dag en ettertraktet trommeslager innen jazz/rock-feltet i norsk musikkliv.

– Ullensaker kulturskole har opp gjennom årene bidratt til utviklingen av mange som har blitt profesjonelle utøvere, spesielt innen musikk. Det er det som er så flott med kulturskolene. Her kan elevene stake ut en retning, og få en kyndig start, sier kulturskolerektor, Njål Inge Enger.

VIKTIG FOR KOMMUNEN

I alt var rundt to hundre elever involvert under søndagens festforestilling, der det også ble framføring av en egen jubileumslåt. Kvelden ble rundet av med ABBAs Thank You For The Music, og til slutt allsang av bursdagssangen – Bamsens fødselsdag.

– Vi som kommune skal legge til rette for aktivitet og utvikling, spesielt for barn og unge. Kulturskolen setter kommunen vår på kartet, og det er av uvurderlig verdi, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SCENEVANTE: Sigrid Johansen Herseth og Stian Olsen var begge nylig med i kulturskolens musikal-oppsetning av Grease, og ledet publikum gjennom festforestillingen søndag kveld.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no