21. jul
FEST: Mai er en måned med gode anlednigner til å dekke festbordet. ?Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 
Festbord i små hjem
Mai er måneden for fest og langbord, men hva gjør du om leiligheten er liten og du ikke har et stort bord?

NTB
Publisert: 24.apr.2018 13:00
Oppdatert: 24.apr.2018 13:19

Er det konfirmasjon, dåp eller bursdag, kan du trygt finne en annen og mer personlig løsning, mener interiørekspert Sara Larsdotter Bendiksen hos IKEA.

Bruker du mange mindre bord eller et bord som henger sammen med flere utstikkere, slipper du å sortere gjestene etter hvem som er viktigst og kanskje skal sitte sammen med hovedpersonen.

DEL OPP I GRUPPER

– Ikke vær redd for å dele opp i grupper, det kan være minst like hyggelig, sier hun til NTB, og oppfordrer folk til å bruke det de har. Både hagebord og bord fra naboen kan brukes om du velger samme tema å dekke dem med. Det kan være samme farge eller en blomsterdekorasjon som du varierer etter størrelsen og formen på bordet. Har man også litt forskjellige stoler, benker og krakker, kan det være lettere for folk å bytte litt rundt i løpet av festen.

– På slike dager er det jo mange som kjenner hverandre godt. Om det er trangt, kan man be om at de andre flytter seg litt når man skal forbi. Det viktigste er at folk får plass.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no