22. okt
GRØNN FESTVAL: Det skal handle om urter og plantebasert kost på Romsaasjordet i helgen. Arkivfoto
 
Festival uten kjøtt
Til helgen kommer den eneste festivalen på Romerike med et kjøttfritt tema, til Romsaasparken

Publisert: 16.jun.2018 10:30
Oppdatert: 16.jun.2018 10:28

Foreningen Norske sentre for dyrevelferd står bak festivalkonseptet Green Food Fest. Til helgen kommer de til Romsaasparken, for andre gang.

PLANTEBASERT

– Festivalen er et lavterskeltilbud for alle aldersgrupper. Den er gratis og består av et festivalprogram fra scenen og stands, sier Elin Gundersen i en pressemelding.

Hun forteller at intensjonen er å informere, inspirere og spre kunnskap og entusiasme om hvordan vi kan få en bedre verden, en bedre helse og bedre dyrevelferd via de matvalgene vi alle tar i det daglige.

– Dette skal skje gjennom en komplett sanseopplevelse og fri tilgang på kunnskap om helse, miljø og dyrevelferd, sier hun.

MANGE AKTIVITETER

Publikum kan delta gratis på alle foredrag, workshops, yoga, konkurranser, kokkekurs, og aktiviteter for barn. – Vi kårer også vegansk burgermester 2018, sier Elin Gundersen som understreker at festivalen passer for alle og at det er lett å komme seg dit. Lørdag er det dessuten lesestund for barn i Jessheim bibliotek, som passer for barn fra 3 til og med 6 år. Andre kan oppleve altersmykket i Jessheim kirke når Eimund Sand tar med besøkende på en reise gjennom kunsthistorien og naturhistorien, og gir en nøkkel til å oppleve altersmykket på en ny måte.

Søndag er det friluftsgudstjeneste ved Sandtjernhytta på Mogreina.

– Bli med på gudstjeneste i det fri i en av bygdas naturskjønne perler. Etter gudstjenesten blir det dekket til et fellesskap over kaffekopper og kakebord, med gode muligheter for en prat. Blir det regn, trekker vi inn i hytta og har gudstjenesten der, melder Mogreina menighet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no