17. sep
PÅ SCENEN. Romerike folkehøgskole har i mange år utdannet unge scenekunstnere, og det inkluderer naturligvis å spille for publikum. Så også i vår, med hele fire forestillinger. Arkivfoto
 
Fire forestillinger på folkehøgskolen
JESSHEIM. Romerike folkehøgskole inviterer til fire forestillinger på egne scener.

Publisert: 30.mar.2017 05:30
Oppdatert: 29.mar.2017 14:24

Fra i dag og flere dager framover, setter Romerike folkehøgskole opp fire forestillinger på egne scener – med gratis inngang.

Først ut er Måken av Tsjekhov. Flere av hans teaterstykker er fulle av humor og varme .

– I vår selfieverden er det lett å kjenne seg igjen i Anton Tsjekhovs karakterer. Og gjenkjennelse er morsomt. Vi garanterer ikke at kostymene er helt i 1890-tallsstil, men de er fine. Musikken er overraskende bra, og handlingen er meget underholdende, melder skolen.

Spilles 30. og 31. mars og 1. og 2. april.

Den gale fra Chaillot

Hvor mange kvinner må til for å redde verden fra en mafia som kun er opptatt av økonomisk gevinst gjennom misbruk av jordens ressurser, som driver rå økonomisk spekulasjon og som skruppelløst overser de konsekvenser dette har for miljøet? Ifølge J. Giraudoux, kun fire kvinner som er like skruppelløse.

– Da det blir klart for beboerne i Chaillot i Paris at det er olje under byen og økonomiske krefter vil bruke lovlige og ulovlige midler for å utvinne den, starter en kamp mellom innbyggere og mafiaen. En kamp ledet av fire eksentrisk kvinner.

Spilles 30. og 31. mars og 1. og 2. april.

Kong Ubu

Stykket ble urframført i 1896, skapte skandale og gjorde at Alfred Jarry ble berømt over natta. Ubu er en høyere offiser i den polske hær, og på innskytelse av kona dreper han kongen og dronninga og overtar kongeverdigheten. Men en av kongssønnene slipper unna og starter et opprør der han får støtte av den russiske tsar.

Spilles 31. mars, og 1., 2., 3., 5. og 6. april.

Into the woods

Velkommen til en musikal om eventyr for både voksne og barn, men kanskje mest for voksne. I første akt ender eventyrene som vi er vant til: Askepottfikk prinsen. Rødhette er ute av ulvens mage. Rapunsels prins fikk igjen synet og de lever lykkelig med sine tvillinger. Jack er rik etter å ha stjålet masse gull fra kjempene i det blå.

I andre akt stilles spørsmålet: Hva nå? Hvordan er ekteskapet til Askepott og prinsen? Får tyveriet til Jack konsekvenser?

Spilles 1., 2., 4., 5., 6., 20., 21. og 22. april.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no