16. nov
HERLIG. Denne oppskriften på kremet fiskesuppe kan brukes til både rød og hvit fisk.
 
Fiskelykke
MAT. Jeg trenger ikke fiskelykke, annet enn lykken av å kjøpe god fisk, lage god suppe og serverer den til fine folk, skriver Oda Christensen.

Publisert: 05.aug.2016 14:02
Oppdatert: 27.jan.2017 14:24

Jeg er ingen fisker. Jeg har ingen tålmodighet til det. Men jeg elsker fisk, og jeg har et nesten meditativt forhold til Vorma. Denne fiskesuppa ble spist med utsikt over Vorma og til tutingen fra Skibladner. Slikt blir man patriot av.

Jeg har et sesongtegn rett nedenfor huset. Ute i Vorma er det flere fiskere, men den minste båten og den mest iherdige fiskeren er mitt vårtegn og vintertegn. Når han (jeg tror at det er en han) kommer ut med båten om våren, da er det vår, og når han har tatt båten opp for sesongen, er det ikke lenge til høststormer og frostnetter. Ennå putrer båten rundt på vannet, og jeg håper at den skal gjøre det i mange uker, for vinteren er langt unna.

LES OGSÅ: Dette er en smakfull suppe

Kremet fiskesuppe til fire personer

Du trenger:

2 ss smør

2 stk. gulrot

1 rød paprika

3 sjalottløk

2 stk. fiskebuljongterning eller fiskefondpakker

6 dl vann

400 g laks eller annen rød fisk, du kan også bruke torskefilet eller annen hvit fisk

3 dl kremfløte

1?2 ts salt

1?2 ts pepper

1 ss frisk dill

4 skiver røkelaks

Slik gjør du:

1. Skrell og kutt gulrot og løk i biter. Rensk og kytt paprika i tynne strimler.

2. Fres smør i en kjele, og ha grønnsakene i. La det frese til paprikaen er myk. Ha i vann og buljongterning. La det koke i ti minutter.

3. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.

4. Kutt fisk i terninger. Senk temperaturen på kjelen, og legg i fiskebiter. La suppa trekke i ca. 5 minutter.

5. Kutt røkelaksen i fine strimler. Hell suppen i porsjonsskåler og ha røkelaks på toppen. Dryss over finklippet dill.

Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

LES OGSÅ: Kokte kjempegod suppe på en spiker

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no