21. apr
VIDERE TIL FYLKESMØNSTRING. Frida Sofie Solberg Aamodt (13) og Caroline Nyhuus (13) er med i dansegruppa EBAS jr. som med sitt dansenummer «Phoenix» gikk videre til fylkesmønstringa i UKM.
 
Første gang på UKM-scenen - gikk videre til fylkesmønstring
EIDSVOLL. Frida Sofie Solberg Aamodt (13) og Caroline Nyhuus (13) var med i UKM i Eidsvoll lørdag kveld.

Publisert: 12.feb.2017 18:53
Oppdatert: 01.mar.2017 11:09

De er juniordansere ved Eidsvoll Ballettsenter og var med på mønstringa for aller første gang.

VIKTIGST Å BARE VÆRE MED

- Det er første gang vi er med på UKM og det var veldig morsomt å danse foran et så stort publikum. Vi øver masse så da er det gøy å opptre med det vi har lært, sier jentene. Begge håpet på å komme videre til fylkesmønstringen, men det viktigste var å bare være med.
- Nei, vi har ikke tenkt så mye på om vi går videre, men i så fall så er det jo kjempegøy, smilte jentene. Og de kom også videre til fylkesmønstringen etter innsatsen med dansen «Phoenix» - et actionfylt dansenummer med mye rytmer, fart og spenning.
Alt i alt var det i år 64 påmeldte til mønstringa i Eidsvoll. Alle i alderen fra 8-19 år, og unge talenter viste seg fram med både sang, dans, musikk og andre kunstuttrykk.
- UKM er en scene som både er litt uformell, men litt stor likevel. Her i Panorama er de i storstua vår her i Eidsvoll, så litt nerver blir det, men UKM er et lavterskelarrangement der absolutt alle er velkomne til å være med, sier kulturrådgiver i Eidsvoll kommune, Anetth Winger.
RUSSEN FJERNSTYRER PUBLIKUM: Det blir en annerledes russerevy i Nannestad

VARIERTE UTTRYKK OG HØYT NIVÅ

I tillegg til ungdommen som er aktive med både sang, musikk og dans i bygda, trekker Winger fram at det også er viktig å ikke glemme alle de flinke unge kunstnerne innen andre sjangre. Det jobbes med både foto, tegning, maling og skulptur, og noen av de flotte arbeidene kunne publikum betrakte i foajeen i Panorama denne helga.
- Vi har en veldig god lærer i kulturskolen på disse fagene, og det er virkelig høyt nivå, så jeg skulle gjerne sett at enda flere hadde meldt seg på, og vist seg fram under UKM, sier Winger.
En av dem som var på plass i foajeen med sitt bidrag var Mille Sofie Lindås (13) som stilte ut skulpturarbeid hun har jobbet med de siste månedene, og som hadde fått tittelen «Dårlig samvittighet». - Det er en slags engel som er trist. Jeg har laget den i gips, forklarer Lindås.

KURS I SCENETEKNIKK

Foran en nesten full sal i Panorama sjarmerte også kveldens tre konferansierer dommerne. Rikke Gundersen Stokke, Martine Nystad Kvamme og Tirli Østby går også videre til fylkesmønstring i kategorien for konferansierer.
Det har i forkant av årets mønstring vært mulig for deltakerne og gå et lite lynkurs i lys, lyd og sceneformidling - noe som nok for mange var en litt ekstra hjelp før de skulle i ilden lørdag kveld.
- Det ser jeg at har gjort mange av deltakerne som skulle i aksjon på scenen i dag mye tryggere på det å stå på en scene, sier rektor for kulturskolen Astrid Holum.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no