23. jul
1. februar 1918: Overjæger søker selvdøde kreaturer.
 
Forsvarets illeluktende sko i Nordkisa – og kostbare tomtepriser i Eidsvoll

Publisert: 12.feb.2018 17:00
Oppdatert: 12.feb.2018 14:15

I 1993 løste Forsvaret problemet med skovask for soldatene. Kostnadene beløp seg til 1,3 millioner kroner – og i 1968 ble det advart mot tung snø på hyttetakene.

SLUTT PÅ SURE SKO I NORDKISA

Intendanturmagasinet Østlandet (INTMØ) i Nordkisa kan snart love soldatene en rask slutt på illeluktende sko. For 1,5 millioner kroner er det nemlig investert i en nyutviklet vaskemaskin som vasker 240 par militærstøvler i slengen (!). Maskinen er den første i sitt slag i verden. – Arbeid som før tok en ukes hardt slit skal gjøres automatisk på under et døgn, skryter fagarbeider Egil Nilsen på INTMØs skomakerverksted i Nordkisa.

(Lørdag 30. januar 1993)

Sløydsalen ikke godt klasserom

Sløydsalen ved Kjerkekretsen skole i Hurdal er ikke akseptabel som klasserom, fastslår professor dr. med. Kjell Aas ved Voksentoppen. Brevet fra Aas kommer på skolestyrets bord mandag 1. februar.

– En deling av rommet er vanskelig, så med kommunehelseloven i hånd kan kommunelegen etter mitt syn kreve at sløydrommet kun blir brukt til sløyd, og at støvavsug og renhold da også må innskjerpes, skriver en av Norges fremste eksperter på astma og allergi hos barn.

(Lørdag 30. januar 1993)

HUSK Å MÅKE SNØEN AV HYTTETAKET

Vel er det jo koselig og lunt med rene julekort-stemningen ved en nesten nedsnødd hytte. Men når våt, tung og sammenpresset snø har passert meteren på taket, kan det være fare på ferde.

Ikke alle hytter er bygd med henblikk på å skulle tåle flere tonns belastning.

(Mandag 29. januar 1968)

20.000 per tomt på Vormvikfeltet

Eidsvoll formannskap har nå vedtatt å avertere tomtene på Vormvikfeltet. Det er tilsammen fem boligtomter og en forretningstomt.

Etter takst av prisnemnda vil prisen pr. kvadratmeter bli 12 kroner samt et tillegg på 6000 kroner til vei, vann og kloakk for hver tomt. Tomtene varierer fra 1037 kvm til 1435 kvm med forretningstomta på vel 3 mål.

(Onsdag 31. januar 1968)

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
5. februar 1943: Skismøring, makeløs god!
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no