20. aug
STORKONSERT. Været skremmer ikke folk når det er storkonsert i Sundet. 2500 samlet seg på Skjoldnestangen lørdag for å høre Åge Aleksandersen og Kurt Nilsen. Foto: Karianne Schei
 
Fra den ene festen til den andre
EIDSVOLL. Ikke før har musikkrusen etter Åge og Kurt har lagt seg, før det braker løs i Sundet igjen. I helga er Sund-dager, med blant annet Rune Rudberg på spillelista.

Publisert: 14.jun.2017 12:00
Oppdatert: 14.jun.2017 13:32

Krumtappen i begge arrangementene er Eidsvold Turn fotball. Lederen av gruppa, Roar Halvorsen, er etter forholdene godt fornøyd med den store Åge Aleksandersen- og Kurt Nilsen-konserten sist lørdag.

GÅR I PLUSS

Det var rundt 2500 publikummere på Skjoldnestangen.

– Vi hadde nok fort hatt 500 flere om været hadde vært bra. Men det får man ikke gjort noe med. Arrangementet gikk i pluss, og både publikum og artister var strålende fornøyde. Dette er den største sceneriggingen i Eidsvoll, ja, etter sigende på hele Øvre Romerike, noen gang. Det var krevende, det er ikke å legge skjul på det, og uten hjelp fra Hans Olav Trøen og 150 dugnadsfolk, hadde vi ikke klart det. De gjorde en innsats som er verdt mange, mange tusen kroner. En stor takk til dem, sier Halvorsen.

4500 I FJOR

Da Markus og Martinus spilte på Skjoldenstangen i fjor, ble det solgt 4500 billetter – alle på forhånd.

– Men da hadde vi et helt annet publikum. Vi forhåndssolgte 2000 nå i år, men det var nok mange som hadde satt seg på gjerdet for å se an været, mener Halvorsen.

Til tross for mange tusen mennesker, med tilgang til øl, samlet på én plass – det hele gikk stort sett stille og rolig for seg.

– Det var minimalt med bråk. Noen få ble bortvist fordi de var overstadig beruset, men ellers gikk det helt uten tumulter. Politiet var fornøyd. Sikkerheten ble ivaretatt av politiet, egne vakter og innleide folk fra et vaktselskap, forteller Halvorsen.

– I fjor Markus og Martinus – i år Kurt og Åge. Hva kan vi vente oss neste år?

– Nå skal årets storkonsert evalueres, så får vi se, svarer han.

MED RUNE PÅ BANKPLASSEN

Til helga er det Sund-dagene. Lørdag er det Rune Rudberg som står på scenen. Men det skjer mye utover det – tivoli på Skjoldnestangen, masse tilbud i butikkene både fredag og lørdag og gratis hoppeslott og sklier. Fredag kveld er det Vorma-mesterskap i quiz med den «gamle» eidsvollingen Tom Stalsberg som quizmaster. Det avløses av standup med Jan Åge Leonsen Sandviken og kvelden avsluttes med trubadur Tormod Berg.

GRATIS FROKOST

Lørdag spanderer Prix frokost på Bankplassen. Senioryoga presenterer seg, Eidsvoll kulturskole underholder og det samme skal klovnen Bibi gjøre.

Så må folk selv fylle noen få timer med egne aktiviteter før teltet åpner på bankplassen med musikk og servering. Der holder de det gående inntil Rune Rudberg med sitt band går på scenen.

LES OGSÅ: Smekkfull av sang og musikk

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPILLER. Rune Rudberg med band skal spille på Bankplassen lørdag kveld. Foto: Line Nikolaisen
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no