19. jul
fredholmS trio: Evald Fredholm (sang), Elin Christensen (fiolin) og Ole Nilssen (trekkspill) besøker Fløygir i feiring tirsdag. Foto: Privat
 
Fredholms til Feiring
Tirsdag kommer Fredholms trio til Fløygir i Feiring. Trioen har med seg både trekkspill, tangoer og Totenkringler i bagasjen.

Publisert: 21.aug.2017 06:00
Oppdatert: 18.aug.2017 13:51

For tredje året på rad reiser Fredholms trio på sommerturné Østlandet rundt.

– Trioen har base i Mjøsområdet, og siden både musikerne og musikken stort sett kommer fra mjøsbygdene, er turnéruta lagt slik at over halvparten av konsertene også byr på mjøsutsikt. Slik blir det også tirsdag kveld, da trioen holder konsert på Fløygir i Feiring, sier Evald Fredholm fra Toten som er trioens sanger.

I tillegg består trioen av løtensøkningen Ole Nilssen på trekkspill og durspill og fiolinist Elin Christensen fra Tønsberg.

Mjøsmusikk

Alle tre har spilt mye i rundt omkring i distriktet tidligere, både på kafékonserter i Kafé Henrik, på Gladbakk aktivitetssenter, og for mange ulike lag og foreninger.

Trioen er særlig kjent for sine Prøysen-tolkninger, og det er både gråt og latter når Hedmarkdikterens skikkelser får svinge seg til virtuost felespill og fransk musette på trekkspill. Ole Nilssen på trekkspill er i disse dager plateaktuell med debutplata “Premiér”, og byr på flere folketoner fra Hedemarken fra plata.

– Men det er ikke bare lokal hedmarksmusikk med Prøysen og Sandbeck som står på repertoaret. Vegen er ikke lang fra Prestvegen til det europeiske kontinentet, og det står både tangoer og klassiske fiolintriller fra Bull og Paganini på menyen, sier Fredholm.

Totenkringle på kjøpet

Konserten arrangeres sammen med Feiring- fager og frodig.

– De byr på kaffe på billetten, mens trioen sjøl står for nogo attåt. Vi har nemlig fast avtale med ei bakstekone fra Toten, slik at det på alle konserter er nybakte Totenkringler i pausen, sier totningen.

LES OGSÅ: Nytt teatermanus fra duoen Østby/Sundli

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no