22. okt
Gleder seg. Bookingene av Farmen-gården strømmer inn. Nå er det snart klart for skuespillet «Gull og gråstein» i regi av Lions Club Eidsvoll og Eidsvoll Amatørteater der oppe.
 
Full Farmen-feber, gården er blitt en gullgruve
GULLVERKET. Farmen er for lengst avsluttet, men nå er det stor drakamp fra hele landet om å leie seg inn på gården.

Publisert: 10.jun.2016 16:42
Oppdatert: 27.jan.2017 14:16

- Juni er fullbooket, med unntak av noen få dager som er avholdt til forberedelser til skuespillet. Vi har også mottatt en rekke bookinger i juli og august, ja faktisk også i september. Det har vært svært god og stor pågang fra hele landet, sier Svein Hoelsæter, i Lions Club Eidsvoll og ansvarlig for utleie av Farmen-gården på Løntjernbråtan i Gullverket.
Kameralysene er slukket, og programleder Gaute Grøtta Grav, Charlotte Hvale Jacobsen fra Råholt og alle de andre deltakerne har reist fra Gullverket. Men interessen for stedet, gården, naturen - og omgivelsene har eksplodert. Folk står i kø for å leie gården, og Lions-klubben takker, ikke overraskende Farmen-innspillingen, for det.

Farmen får æren

- Farmen skal ha mesteparten av æren for den økte pågangen. Folk ønsker å oppleve noe av det samme. Innspillingen ble god reklame for stedet. Det var mange fine bilder på TV-skjermen, og det fikk folk med seg. De ble nysgjerrige på bygningene, naturen og omgivelsene her oppe. Det er vi selvfølgelig godt fornøyde med, sier Hoelsæter.

Fest og skuespill

Nå leies Farmen-gården til alt fra konfirmasjonsselskaper og familiesamlinger til avslutninger og overnattinger for skoleklasser.
- Utleie av Farmen-gården er blitt en gullgruve for dere?
- Vi skal ikke legge skjul på at det bidrar veldig i forhold til økonomien vår. Det er et positivt og bra tiltak for oss, svarer Hoelsæter. Og snart er det duket for skuespillet «Gull og gråstein». Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Lions Club Eidsvoll og Eidsvoll Amatørteater, og spilles til sammen fire ganger 25. og 26. juni. Det er gullgraverhistorien som blir teater, og kulissene er selve Farmen-gården.
- Noen tror Farmen-gården er enda større. De har gått med en følelse av at det har vært et stort, digert slott oppe i Gullverket. Folk kommer hit for å sitte i samme stol som Farmen-deltakerne, ligge i samme seng og se hvor tvekampene ble utkjempet, sier president Audun H. Wilberg i Lions Club Eidsvoll.
Stedet eies av Eidsvoll Almenning, men er utleid og driftes av Lions Club Eidsvoll.
- På de mest populære skikafeene i vinter hadde vi 150-200 besøkende og gjorde fra 5.000 til 8.000 kroner. Vi er sjeleglade for at folk får se Eidsvoll og Gullverket på sitt beste, sier Wilberg.
- Og hva med utleie framover?
- Vi har allerede bookinger neste sommer, så her er det bare å skynde seg, sier Hoelsæter.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no