20. okt
SAMSPILL. Ragnhild Owe og Bjørn Ivar Toftnes kler hverandre utrolig godt. Her har Toftnes tatt med favorittingene sine på scenen. - Jeg kan sitte og se på detta i dagevis, utbrøt Toftnes, til stor begeistring fra salen.
 
Fullt hus på Lille Barolo med 40 publikummere
SUNDET. Ragnhild Owe og Bjørn Ivar Toftnes' kabaret ble en kjempesuksess.

Publisert: 16.nov.2015 17:39
Oppdatert: 27.jan.2017 13:39

Fredag gikk premieren av stabelen for fullt hus, med 40 i publikum i de intime lokalene på Lille Barolo i Sundet. Kabareten er kalt «En sanselig aften», med undertittelen om at forestillingen skal være «til latter og litt ettertanke».

Kvelden startet med middag og italienske sanseinntrykk i smaker og dufter, før ekteparet Ragnhild Owe og Bjørn Ivar Toftnes inntok scenen med sin timelange forestilling. Og for et par.

SCENER FRA ET EKTESKAP

- Jeg er så glad i kona mi. Jeg er så glad i 'a at jeg til og med har bilde av henne på bankkortet mitt, leverte Toftnes fra scenen til stor latter fra publikum.

Forestillingen omhandlet, i tillegg til scener fra et ekteskap, også refleksjoner rundt det å være god nok; rundt det å være fornøyd med seg selv og hvordan man er skrudd sammen. Publikum fikk servert både vitser og filosofiske finurligheter, godt vevd sammen av scene-ekteparet.

- Hver morgen jobber jeg med å skru på positivknappen min. Jeg forsøker å skru på positivknappen hos andre også, noen ganger holder det å smile for å aktivere den, proklamert Owe fra scenen.

Ekteparet sang duetter, framførte eventyr og monologer, og spilte underfundige scener fra et ekteskap som framstår som feilfritt, men som i alle andre ekteskap har sine utfordringer.

LES OGSÅ: Skaper kulturell boltre­plass for alle i Sundet

EKSTATISK PUBLIKUM

Publikum så virkelig ut til å kose seg. Snaut 30 personer lørdag overvar andre kveld av åtte totalt, og billettreservasjonene var allerede godt fylt opp til de resterende sanselige aftenene.

- Dette var veldig hyggelig, sier Kjetil Rudi og Bodil Tangen fra Eidsvoll.

- Og så er det jo ekstra morsomt når man kan kjenne seg igjen i forestillingen. Vi kjenner Ragnhild og Bjørn Ivar fra før, og man kjenner seg igjen i det som blir presentert, sier Rudi.

- Utfordringene i hverdagen for folk på vår alder kjenner man seg igjen i, påpeker Tangen.

- Hele kvelden var vellykket. Det er veldig fint at vi slipper å reise ut av bygda, sier Rudi, som er glad for initiativet.

- Når man er på forestilling i Oslo eller i Lillestrøm, er man jo sammen med mange folk. Her på Barolo er det intimt og koselig, og man er sammen med kjentfolk. Det er veldig bra, utdyper Tangen.

- Det er ikke noe rart de to er gift. De er nok en vellykket match, avslutter de.

MERKER VARMEN

Ekteparet selv var godt fornøyde med de to første kveldene.

- Dette er kanskje det skumleste jeg har gjort, smiler Owe etter endt forestilling.

- Vi har tenkt på dette i sju år nå, utfyller ektemannen Toftnes.

- Jeg har stått mye på Panorama, men da er man et ensemble, man er mange om det. Her er vi bare oss to dønn aleine, og det er veldig gjennomsiktig og veldig sårbart, sier Owe, som sier hun merker varmen fra publikum.

- Det er veldig hyggelig med et sånt lite intimteater, så vi merker reaksjonene umiddelbart fra publikum, sier Owe. - Vi har også fått tilbakemeldinger om at folk legger merke til varmen i forestillingen. Publikum opplever en veldig varme. Det er ingen rein humorlinje. Dette skal være litt til latter, og litt til ettertanke, avslutter Toftnes. «Sanselig aften» blir arrangert også de kommende helgene.

STRÅLENDE KRITIKK

Publikum på Lille Barolo var over seg av begeistring for kabareten. Gjennomgangstonen var at folk både koste seg, kjente seg igjen, og at initiativet er verdsatt i Sundet. Det er tydelig at eidsvollingen dukker opp når det skjer noe.

- Det var kjempebra, veldig morsomt og noe til ettertanke. Man kjenner seg veldig igjen. Det er et kjempeinitiativ av Olaf og Lille Barolo at vi får noe å gå ut på i egen bygd, skrøyt Iren Sandholt om kabareten og aftenen.

- Dette var veldig bra! Jeg kjenner begge to fra gammelt av, og kjente meg igjen i flere av tingene i forestillingen, sier Jan Anders Aalborg, som berømmet initiativet på Lille Barolo i Sundet.

LES OGSÅ: - Eidsvollingene stiller virkelig opp når det skjer noe

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no