20. jun
 
Gir alt for drømmen om filmkarriere
Den unge filmskaperen Aladdin Alisic håper at hans eksamensprosjekt The Forsaken, vil gi et springbrett til en filmkarriere.

Publisert: 07.nov.2017 06:00
Oppdatert: 07.nov.2017 20:08

Lørdag trippet Kløfta-gutten Alladin Alisic nervøst rundt i foajeen i Ullensaker Kulturhus i minuttene før det var duket for verdenspremieren for kortfilmen hans, som til nå også har fått god respons fra flere kortfilmfestivaler i utlandet. Filmen er et eksamensprosjektet for hans bachelorutdannelse i regi, ved Met Film School i London.

– Dette er et mørkt fantasidrama om en ung gutt som søker hjelp fra en eventyrskapning for å redde sin døende mor, forklarer 23 år gamle Alisic.

DRAHJELP MED KULTURSTIPEND

Ved hjelp av private midler, samt kulturstipend fra Ullensaker kommune, ble filmen spilt inn i løpet av noen hektiske dager i sommer.

– Scenene utendørs er spilt inn i Hiltonskogen på Kløfta, mens innendørsscenene er spilt inn hjemme i garasjen, der vi bygget opp hele settet med kulisser og alt som måtte til, fra bunnen. Det var litt galskap, men veldig gøy, smiler Alisic.

UT I VERDEN

Hele filmteamet, pluss skuespillere, er for det meste hentet fra Alisic nettverk innen filmbransjen i London, og den britiske skuespilleren Tori Butler Hart, besetter en av filmens hovedroller.

– Jeg ønsket å vise filmen her på Jessheim som takk for bidraget fra kommunen. Et bidrag som har vært helt avgjørende for at jeg skulle få til å realisere dette prosjektet, sier Alisic.

Filmen er sendt til forskjellige kortfilmfestivaler i verden, og er allerede plukket opp av to.

– Den skal vises på festival i Paris og i Colorado, USA. Jeg håper den får positiv mottakelse, og jeg er utrolig spent. 

Til den eksklusive premieren på Jessheim kom rundt 50 inviterte publikummere – blant dem familie, som også har bidratt underveis.

– Det var utrolig spennende å få et helt filmteam hjem til oss på Kløfta og det ble mye jobbing døgnet rundt med å bygge settet og få alt til å klaffe. I dag er jeg både kjempeglad, spent og veldig, veldig stolt over det Alladin har fått til, sier pappa Edin Alisic.

JOBBER MED NY SPILLEFILM

For filmskapere er kortfilmen som format gjerne en metode for å teste ut, og utvikle sine kunnskaper. Med lengde på under 30 minutter er det også mindre ressurskrevende enn en helaftens spillefilm. Aladdin Alisic legger likevel ikke skjul på at ambisjonene nå er skyhøye. Han er allerede i gang med utviklingen av manus til en spillefilm, og satser alt på en internasjonal karriere som filmskaper.

– Det vil koste mye. Både knallhardt arbeid og penger. Det gjør meg definitivt ikke rik med det første, og det går mye i nudler og vann for tiden, men jeg kommer til å gi alt for å oppnå målet mitt om å lykkes i denne bransjen, slår han fast.

LES OGSÅ: Stian gikk rett fra skolen til jobb i filmbransjen

Se traileren til The Forsaken:

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LOVENDE: Kløfta-gutten Aladdin Alisic har nylig fullført sin utdannelse ved MET Film School i London, og var tilbake i Norge lørdag med sitt eksamensprosjekt ñ kortfilmen ’The Forsakenª. Pappa Edin Alisic var på plass til verdenspremieren.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no