20. apr
SKIGARD: Gjerdrum kommunes nye kommunevåpen ble montert opp for 25 år siden. Bildet viser ingeniør Jon Kristian Klausen og ordfører Jan Kjærstad som utfører den historiske oppgaven. Resultatet var upåklagelig, skriver lokalavisen 8. juni 1993.
 
Gjerdrums nye kommunevåpen på plass - ikke uten diskusjon
FRA ARKIVET: Lokalhistorisk øyeblikk: Nå er gjerdrumssokningene trygt og symbolsk inngjerdet i heimen.

Publisert: 19.jul.2018 15:00
Oppdatert: 19.jul.2018 10:27

I går ble de aller første skiltene ved grensa til Gjerdrum forskjønnet med bygdas kommunevåpen - skigarden, skriver lokalavisen 8. juni 1993.

Med god hjelp av ingeniør Jon Kristian Klausen utførte ordfører Jan Kjærstad den historiske oppgaven. Litt klundrete var det å få klistremerkene med kommunevåpen til å sitte rett på vegskiltet som troner på grensa mellom Ullensaker og Gjerdrum ved Leira, men resultatet var upåklagelig.

IDÉkonkurranse

Skigarden er utformet etter vinnerforslagene i idékonkurransen som ble holdt for å finne et egnet motiv til kommunevåpenet.

Joakim Eike Barane, Finn Stokker, Gerd Andersen og Mette Ask tegnet vinnerforslagene. Det var strid rundt valget av motiv for kommunevåpenet, men et enstemmig herredsstyre gikk før jul inn for at skigarden skulle være symbolet for bygda.

Motstanderne av skigards-motivet mente det ga uttrykk for stengsel, mens tilhengerne argumenterte med at navnet Gjerdrum opprinnelig betydde «gjerdet rundt heimen».

Skigarden kan assosieres med vern og trygghet, og er intet stengsel for samvær, mente tilhengerne og fikk etter hvert skeptikerne med seg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no