15. sep
 
Har fylt leiligheten med rødt, grønt, blått og gult
INTERIØR. Roy Leoni og samboeren kjøpte en leilighet i en bygård i Oslo med lysegrå vegger og klassisk stil.

Publisert: 06.mai.2017 15:00
Oppdatert: 06.mai.2017 12:36

– Den var fin før også, men vi måtte begynne fra skrætsj og finne ut hva som passet for oss, sier Leoni.

Han arbeider til vanlig som grafisk designer, og er vant til å vurdere fargesammensetninger. Leoni gikk raskt i gang med planleggingen av interiøret.

– Det er gøy å prøve å finne farger som jobber sammen på en fin måte, sier han.

De fleste møblene ble kjøpt inn til leiligheten: En hestesko-sofa i frisk blåfarge, en lenestol fra Finn som ble trukket om i akkurat den rette gulfargen, lamper i sterke farger: gul, rød, grønn, en dekorativ lysboks som lyser rødt.

– Det er mye sterke farger her, konstaterer Leoni.

Rødt, gult, grønt og blått går igjen, også på omtrukkede IKEA-stoler. De fleste flater ble malt hvite, som en stereohylle og kjøkkenbenken – med bengalakk for ekstra holdbarhet. En gammel gruepeis ble skiftet ut med en ny, moderne og mer effektiv peis i hvit mur. Også veggene ble malt hvite, bortsett fra en tykk, frisk grønn stripe i stuen.

– Jeg føler ikke at vi trenger å male flere farger på veggene. Møbler og tingene gjør nok, sier Leoni.

Han tror en leilighet med så mange farger risikerer å bli slitsomt å bo i.

– Denne leiligheten kunne blitt overkill veldig fort. Det gjelder å finne en balanse man trives med, sier han, og legger til:

– Det er ikke riktig før det føles riktig.

LES OGSÅEva satser på interiør

Hyllest til Beach Boys

Den rød lysboksen over den blå sofaen er spesialdesignet for stuen av Leoni selv. Trykk på akryl har fått treramme og lysoppsett bak. Egentlig består installasjonen i stuen av åtte lysbokser satt sammen. Motivene er hentet fra Beach Boys-universet: En platespiller, en folkevognbuss merket med EMI og en motorsyklist med skriften Capitol Records på ryggen (gruppas plateselskaper).

Et par fargerike Beach Boys platecover er også plassert et par steder i stuen.

– Jeg er stor Beach Boys-fan, forklarer han.

Også andre bilder og lysbokser i leiligheten er Leonis eget verk, som også driver med bildekunst. Et blått trykk på aluminium ble laget spesielt for å passe til fargevalget i leiligheten. Små syrliggrønne elementer på trykket matcher den grønne veggen, puffen under bildet og en sofapute. Bøker har fått blå bokbind.

Mot den hvite basen er det fargeklatter overalt: gule blomster og skåler i det norske 50-talls designmerket Emalox, en grønn platespiller, blågrønn globus, kopper i blått og rødt.

Startet med sofaen

Leoni har registrert at fargene skal være kommet i norsk interiør, men sier at han bryr seg lite om det.

– Jeg plukker litt her og litt der og prøver å sette sammen til en egen greie, sier han.

Han anbefaler det visuelle bokmerkingsverktøyet Pinterest for å få inspirasjon, og eBay og Etsy for å finne ting ikke alle har. Selv har han blant annet fått tak i en spesiell veggklokke og en bokhylle der. Han har også kjøpt stue- og spisebord, begge lenestolene, en gulvlampe, globus, platespiller og skåler av det norske designmerket fra 50-tallet, Emalox, brukt.

Når du skal sette sammen fargeelementene i leiligheten din, råder Leoni deg til å starte med noe stort først, som slik angir hovedfargen.

– Vi startet med sofaen, så fant vi ut hva som passet til den, sier han.

Skapseng

Hele leiligheten er 65 kvadratmeter stor, og samboerparet passer på ikke å fylle den med for mange ting eller klær. I en lukket skohylle i gangen har de plass til både sko, skittentøy og litt vintertøy. Noen gode centimeters mellomrom ga plass til veden, stablet i høyden.

De har bare ett soverom, men det er til gjengjeld et multirom, med en skapseng som kan slås ned slik at det blir til en dobbeltseng. Sengen er integrert i en garderobeløsning som dekker hele veggen, og gir et minimalistisk uttrykk.

Også pultene i rommet kan slås ned og opp, slik at rommet går fra å være hundre prosent soverom om natten til hundre prosent kontor om dagen. Siden Leoni jobber mye hjemmefra, er han glad for å ha en leilighet han har satt et tydelig personlig preg på.

– Det er friskt. Jeg blir glad av å være her, sier han.

OPPSIKTSVEKKENDE TREHUS: Dette huset blir lagt merke til

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no