21. nov
 
Har spart på ulike gjenstander i ett år
Under årets Jessheimdager har Fretex-butikken på Jessheim sitt ti års jubileum, og for niende år på rad blir sommerauksjonen arrangert.

Publisert: 10.aug.2018 15:00
Oppdatert: 10.aug.2018 12:07

Årets auksjon finner sted lørdag 11. august, og i løpet av det siste året har som vanlig de ansatte spart opp en rekke ulike gjenstander i forskjellige prisklasser.

– Tingene som auksjoneres bort må ikke nødvendigvis ha så høy verdi, men vi forsøker å ha litt spesielle gjenstander, sier Amanda Christensen, som er assisterende butikkleder.

MORSOM TRADISJON

– Jeg synes dette har blitt en veldig morsom tradisjon, og det som er så bra er at man kan få tak i noe veldig billig sammenlignet med hva man kanskje må gi et annet sted. Det er også mulig å få noe til utropspris, forklarer hun.

Christensen legger også merke til at auksjonen tiltrekker seg folk som vanligvis ikke benytter seg av mulighetene butikken tilbyr.

MYE FORSKJELLIG

Ifølge den assisterende butikklederen vil årets auksjon by på mye forskjellig, og alt fra gamle leketøy, til glassgjenstander og elektronikk auksjoneres bort. Alderen på de ulike gjenstandene varierer også. Noe er nesten helt nytt, mens andre ting er antikviteter. Deler av det som auksjoneres bort blir vist fram på sosiale medier, og i butikkvinduet. Men det vil også bli mange overraskelser.

LOKALE TING

– Vi har bestilt noen ting fra Oslo, men de fleste tingene er levert inn av lokale folk. Veldig mange er flinke til å levere inn til oss, og vi er veldig takknemlige for alle gaver, sier hun, og påpeker at de ønsker å ta imot det meste.

Et eksempel på dette er ødelagte tekstiler som benyttes for å lage nye produkter.

POPULÆRT MED GJENBRUK

Christensen har jobbet på Fretex-butikken helt siden den åpnet, og kan fortelle om en positiv utvikling.

– Før var det nok ikke like mange som kom innom butikken. Da var nok det å kjøpe brukte klær litt tabubelagt, sier hun.

Denne tankegangen har imidlertid endret seg i løpet av de siste årene.

– Nå kommer det gjerne folk som er veldig motebevisste. De er på jakt etter et spesielt merke, eller så er de på utkikk etter et spesielt plagg, forklarer Christensen.

KOMMER IGJEN

Hun påpeker at mange moter går igjen, og forklarer at det er mulig å finne noen litt mer unike plagg hvis man velger gjenbruk.

– Vi lever i et bruk- og kast samfunn, men det finnes utrolig mange flotte ting som kan brukes igjen. Det at noe benyttes mer enn én gang, og at det blir som en slags sirkel er veldig fint, sier Christensen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no