23. jul
BLÅ PLANET: Fra forestillingen «Den blå planet» på Romerike Folkehøgskole, som har premiere i kveld. Alle foto: Privat
 
Har tre premierer
«Jul på Romerike», «Den blå planeten» og en hiphopversjon av «Tolvskillingen» settes opp nå i desember.

Publisert: 08.des.2017 11:00
Oppdatert: 07.des.2017 14:30

Romerike Folkehøgskole setter opp tre forestillinger i desember. «Jul på Romerike» hadde premiere i Stallen onsdag 6. desember

– I en travel førjulstid byr vi på vi en vakker, liten juleforestilling, til ære for det lille barnet, født i en stall, for 2000 år siden. Vi vil synge de fineste julesangene vi kjenner, og vi vil fortelle noen historier som maner til ettertanke, kanskje også får oss til å felle en tåre eller åpne latterdøra på vidt gap, sier Ingjerd de Graaff ved Romerike Folkehøgskole.

Denne forestillingen passer for publikum i alle aldre.

Hip Hop Opera

Av de mer originale innslagene fra Romerike Folkehøgskole i desember, er en hiphopversjon av «Tolvskillingen», opprinnelig en opera. Tjuven, halliken og morderen Mackie Kniven har blitt omgjort til rapper.

Han har et bein i lovløsheten i USA, men også i fredelige Norge. Her fortelles historien heller med rapmusikk enn med opera, og flere andre aspekter ved forestillingen er modernisert.

Stykket er rettet mot ungdomsskole- og videregåendeelever. Romerike Folkehøgskole skilter med spenstig hiphop. Premieren er i Storsalen fredag 9. desember.

Først I Norge

Deres tredje forestilling er «Den blå planeten» som handler om en planet ute i verdensrommet hvor det bare bor barn. Voksne finnes ikke. De leker når de vil, og sover når de vil. En mystisk mann lander på planeten, og lærer barna å fly. De kan bare fly i sola, så mannen fester sola på himmelen, slik at det er sol hele døgnet. Dette har naturligvis mørke konsekvenser for barna på den andre siden av planeten.

To av barna lander på den mørke siden av planeten og begynner på et farefullt eventyr hvor vennskap og oppfinnsomhet blir satt på prøve. Viktige spørsmål reises: Vil barna på den lyse siden være villige til å dele sola? Er det greit at noen har det bra på bekostning av andre? Eller skal man dele på godene?

Forestillingen passer for barn i grunnskolealder og oppover, skriver Romerike Folkehøgskole.

– Stykket inneholder alle kjennetegn til å bli en klassiker. Den har allerede blitt spilt i Reykjavik, London, Berlin, Toronto og flere andre steder, men har aldri blitt framført i Norge tidligere. Vi synes det er stas å være først ute med forestillingen i Norge, skriver folkehøgskolen.

Den har premiere i Teaterloven i kveld, torsdag 7. desember. Alle forestillingene går flere ganger i desember.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no