17. sep
FESTIVALSAMARBEID. Ullensaker kulturskole og Romerike Folkehøgskole samarbeider om Bustivalen. Her fra fjorårets festival. Foto: Harald Eigum
 
H.C. Andersen-tema på teaterfestival på Romerike Folkehøgskole
ULLENSAKER. Søndag 5. mars arrangeres barne- og ungdomsteaterfestivalen Bustivalen i Ullensaker for 20. gang.

Publisert: 02.mar.2017 07:08
Oppdatert: 02.mar.2017 11:08

Dette er et samarbeid mellom Ullensaker kulturskole og Romerike Folkehøgskole. Festivalen arrangeres på Romerike Folkehøgskole. Tema er H.C. Andersens eventyr.

– I jubileumsåret er en av folkehøgskolens elever, Edward Kleven, en av instruktørene, sier Emma Lislien, assisterende rektor ved Romerike Folkehøgskole.

Kleven er 19 år og kommer fra Nannestad. Han går dette skoleåret musikkteaterlinja på folkehøgskolen, og er Bust-instruktør. Han forteller at de åra han selv var elev i Bust la grunnlaget for hans interesse for teater og musikk.

– Jeg fikk veldig god kontakt med elevene fra folkehøgskolen. De hadde autoritet samtidig som de var venner med oss elevene, forteller Edward.

Bust – barne- og ungdomsteater ble startet av Anne-Britt Haugli, bibliotekar ved Romerike folkehøgskole. Etter noen år overtok Tore Østvang, teaterpedagog ved skolen. I løpet av årene har det vært flere lærere inne i bildet, men de to siste åra er det Sara Maria Helstad, dramapedagog ved kulturskolen, og Emma Lislien, assisterende rektor ved Romerike folkehøgskole, som har driftet Bust og Bustivalen i samarbeid med Njål Inge Enger, rektor ved Ullensaker kulturskole.

AMANDUS-NOMINERTE ELEVER: Mener Nannestad vgs er årsaken til at de har nådd langt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no