20. jul
STIPEND: Tiril Kirkemo og Sondre Bolling Vaaler ble onsdag tildelt Ullensaker kommunes stipend for unge lovende utøvere. Hvert stipend er på 50.000 kroner. Arkivfoto
 
Heder og penger
28. februar ble det bestemt hvem som får kommunens kulturpris, kulturvernpris og stipender.

Publisert: 02.mar.2018 15:00
Oppdatert: 02.mar.2018 15:13

Ullensaker kommunes Kulturpris 2018 tildeles Trond Lunde for sin mangeårige innsats for korpsmusikken i kommunen.

– Tronds utrettelige og mangeårige innsats for korpsene er uvurderlig og spiller en stor rolle i Ullensakers rike musikkmiljø og kulturliv, påpeker juryen.

LIVET MITT

– Jeg er ikke vant med priser og har ikke helt kommet over det ennå, sier Trond Lunde da vi ringer for å gratulere.

Sørum-mannen har dirigert skolekorps siden 1989, og synes det er både gledelig og overraskende å få Ullensaker kulturpris.

– Hva betyr korpsmusikk for deg?

– Det har vært livet mitt på mange måter. Jeg er 58 år og har drevet med dette hver kveld hele uka hele livet. Dessverre har jeg ikke hatt tid til å spille selv på en del år, sier han.

– Mange fine opplevelser?

– Ja. Å jobbe med barn og unge er det som driver meg, den gnisten har aldri sluknet. Dirigentjobben er en betalt hyggelig hobby som er veldig givende. Uten det hadde jeg ikke dirigert korps i 30 år, påpeker han.

– Hvor lenge skal du holde på?

– Til daglig driver jeg et transportfirma med over 100 ansatte, så det er uvisst hvor lenge jeg får tid til korps. Men man vet jo aldri, påpeker den erfarne dirigenten som fikk Norges Musikkorps Forbund hederspris for sin innsats for 10 år siden.

KULTURVERNPRIS

Kommunes Kulturvernpris 2018 tildeles Ullensaker husflidslag for deres mangeårige og verdifulle innsats for å bevare, videreføre og formidle tradisjoner innen gamle håndverksteknikker, som er en del av vår immaterielle kulturarv.

– Videreføring av denne sårbare kunnskapen til nye generasjoner gjennom Ung Husflid og barneaktivitetsdager er et særlig viktig bidrag i denne sammenheng, begrunner juryen.

STIPENDER

Ullensakers stipend til unge lovende utøvere 2018 går til 17 år gamle Sondre Bolling Vaaler fra Kløfta. Han får det for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsing på ishockey, samt for å være en flott representant og forbilde for ishockeysporten, heter det

Tiril Kirkemo, også 17 år gammel, fra Borgen får sitt stipend for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsing på slagverk, samt for positiv og aktiv deltakelse i lokalmiljøet.

Hvert stipend består av 50.000 kroner og et diplom. Stipendet utbetales over to år med 25.000 kroner per år.

Begge prisene og begge stipendene overrekkes 7. mars. Da er det offisiell åpning av Lokal Kulturuke 2018 og utekino i Romsaasparken på Jessheim.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no