16. jul
PRIS: Vinner av årets Frivillighetspris er Asgeir Sand. Prisen var et maleri av Marit Engen Skagestad. Her er Sand flankert av Rita Fjeld Hovden, Marit Engen Skagestad og varaordfører Willy Kvilten. Foto: Privat
 
Hedret Mr. Ishockey
I helgen ble Asgeir Sand tildelt årets Frivillighetspris.

Publisert: 12.des.2017 13:00
Oppdatert: 11.des.2017 11:02

Asgeir Sand har vært med i Ullensaker idrettsråd siden 30. mars 2006. Siden har han vært engasjert i barne- og ungdomstiltak.

POPULÆR SPORT: Samlet 100 hockeyjenter i ishallen

– Asgeir har vært primus motor for Ullensaker issportklubb i mange år, og var en viktig drivkraft bak først isflaten i idrettsparken og deretter ishallen ved Gystadmarka, melder varaordfører Willy Kvilten i sin hyllest.

BRENNER FOR BARN

Leder av idrettsrådet, Jan Ivar Engebretsen, utdyper:

– Han er en av ildsjelene bak ishockey på Jessheim. I 2005 tok noen gamle ishockeyspillere initiativ til igjen å skape et ishockeymiljø, og stiftet Ullensaker Hockey Team. Isanlegget i idrettsparken ble satt i stand, og kommunen kjøpte ny ismaskin. Plutselig var det yrende liv der hele vinteren. Aldri har det vært så bra is i Ullensaker, sier han.

HUSKER DU DENNE: Roar Johansen ble tildelt Akershus idrettskrets sin frivillighetspris

HOCKEYSKOLE

Hver vinter siden er det arrangert skøyte- og hockeyskole, med Asgeir som primus motor.

– Vi har ikke tall på hvor mange barn som har vært med, men det må være mange hundre. Samtidig dro Asgeir i gang arbeidet med egen ishall. Her ble det lagt ned mye arbeid for å finne frem til en løsning som politikerne kunne akseptere, påpeker Engebretsen.

I 2013 ble det vedtatt at klubben skulle skifte navn til Ullensaker issportklubb for å involvere curling og kunstløp.

– Asgeir kontaktet Pål Trulsen og avtalte kjøp av brukt utstyr og opplæring. Dermed var curling i gang, og Asgeir var selv aktiv i noen sesonger, sier han.

BRYLLUP

Ishallen betød så mye for Asgeir Sand at han lovet at om han fikk det til så skulle han gifte seg på isen når den stod klar.

– I mars 2014 ble dette kronen på verket med Tone, Asgeir og prest på isen med flott seremoni under åpningen. Asgeir gikk i 2014 av som leder, men han sluttet ikke å bidra for idretten. Han har igjennom mange år vært aktivt med i idrettsrådet, og er fortsatt aktiv der, sier Engebretsen.

Fra kretstinget i 2015 ble Sand med i styret i Akershus ishockeykrets, og er fortsatt aktivt med ansvar for dommer- og trenerkurs samt klubbutvikling.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no