20. jun
 
Fire søsken sparket seg til VM-pallen
Fire skinnende blanke pokaler kan nå pryde peishylla hjemme hos familien Brennsæter. Lørdag stakk fire av søsknene av med hver sin pallplass under spark-VM.

Publisert: 10.feb.2018 21:03
Oppdatert: 12.feb.2018 09:47

Kubjeller, musikk og heiarop høres i det fjerne og et lett snødrev er i lufta i det speakeren kan melede om at de første deltakerne er på vei ned. Årets VM spark utfor i Hurdal er i gang.

Med nær 800 deltakere og flere tusen publikummere er det ikke noe lite arrangement som holdes i Hurdal denne lørdagen.

Til topps

På startstreken står både små og store. Noen alene, andre flere sammen på sparken.

Søstrene Ragnhild (14) og Heidi (10) Brennsæter starter i klassen kvinner junior – og det må ha gått fort nedover den 4,5 kilometer lange traseen fra Minneåsen. Som nummer én og tre krysser de målstreken.

– Det er selvfølgelig veldig moro å vinne! Føret var litt trått i dag, så jeg måtte sparke nesten hele veien, forteller Ragnhild.

Ekstra stas var det kanskje også da finske Markku Levänen overrasket med å gi bort sparken sin til fjortenåringen under premieutdelingen.

– Jeg ble glad, men veldig overraska. Nå har jeg jo fått meg ny spark, så kanskje jeg må være med til neste år også, smiler Ragnhild.

Folkefest

VM til tross, det handlet ikke bare om å konkurrere og komme først ned til mål. Det var liv og røre, utkledninger i fleng og god stemning. Langs veien hadde folk rigget seg til, laget små camper med bål og sitteplasser, og langs løypa vaiet flere flagg. Spark-VM i Hurdal må kunne sies å være en riktig folkefest.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen! Alt har fungert og vi har ikke hatt noen store skader, forteller Marianne Strand, daglig leder i Hurdal idrettslag.

Fra trim til turbo

Det ble konkurrert i flere klasser under årets spark-VM. Ordfører Runar Bålsrud synes det er moro at de kan få til et arrangement med så stor bredde.

– Her har vi med både små og store. De som vil kjøre sakte og de som vil konkurrere med mer fart. Jeg er stolt av både bygda og alle de som har stått på for å få dette til. Det har vært en fantastisk vinterdag her i Hurdal! sier han.

Bålsrud deltok selv sammen med datteren under årets VM.

– Det var litt trått føre, men jeg tror ikke det har lagt noen stor demper på dagen for dem som deltok, sier Bålsrud, som avsluttet dagen på ordførerkontoret med en rykende fersk bakt potet.

– Det blir gjerne litt hektisk på slike dager, smiler han.

LES OGSÅ: Finnen ble igjen for sterk

 
Fart: Flere benyttet seg av staver for å få enda høyere fart ned løypa.
Stemning: Venninnegjengen koste seg som sjiraffer.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no