15. sep
Flere besøkende: Mange har vært innom Forsvarets flysamling på Gardermoen denne sommeren. – Det har vært bra med folk, så vi er godt fornøyd, sier Kjell Enger.
 
Her når besøkstallene nye høyder
Etter måneder med stengte dører grunnet en gammel konflikt, opplever flysamlinga på Gardermoen nå et oppsving i antall besøkende etter nyåpningen.

Publisert: 10.aug.2017 14:00
Oppdatert: 10.aug.2017 14:14

Flyentusiaster, forbipasserende, barnefamilier og turister. Lista over hvem som velger å legge turen innom Forsvarets flysamling på Gardermoen, er lang.

– Det er alle typer folk som er innom. Alt fra flyentusiaster, til turister og besteforeldre som har tatt med barnebarna på tur. En gang hadde vi noen som kom helt fra New Zealand for å se på et fly vi bare har her, forteller Kjell Enger ved Forsvarets flysamling.

LES OGSÅ: Folk strømmet til Forsvarets Flysamling

Opplevd oppsving

Etter at de åpnet i slutten av april, etter flere måneder med stengte dører grunnet en gammel konflikt, har flysamlinga på Gardermoen opplevd en oppsving i antall besøkende.

– Nå i ferien har vi hatt åpent onsdag, lørdag og søndag. Det har vært veldig bra med folk, så vi er godt fornøyd, sier Enger.

I løpet av de siste månedene har Flysamlingen i gjennomsnitt hatt 70–80 besøkende per åpningsdag.

– Det har vært noe bedre enn tidligere år, forteller Enger.

Tatt noen grep

Han tror økningen av antall besøkende både kan komme av mer satsing på markedsføring og noen tiltak de har gjort ved museet.

– Vi har blant annet ordnet med noen flere aktiviteter for barna. Vi har tegnebord, lekestativ og lego, i tillegg har vi besøk av en tidligere Hercules-kaptein i helgene, som tar med besøkende med opp i cockpiten, sier Enger.

Flysamlingen har også fått bokstaver opp på veggen, slik at reisende på Gardermoen kanskje kan få øye på dem.

– Av alle de menneskene som reiser fra Gardermoen i løpet av et år, må det i alle fall være noen som får øye på oss på den måten, mener Enger.

Fra gamle til nye fly

På Flysamlinga står det stasjonert nærmere 40 militære fly med sterk tilknytning til epoker i norsk luftmilitærs historie. I tillegg har museet en egen modellflysamling med mer enn 1500 modeller av militære fly fra hele verden.

– Her er det veldig mange spennende fly å se på, i tillegg til spennende historier knyttet til flyene, hendelsene og situasjonene de ble brukt i, sier Enger, og legger til at de har fly i et alderspenn helt fra de første flyene og fram til modeller brukt i nyere tid.

Avtalen i boks: Staten tar ansvar for Forsvarets Flysamling

 
Godt Fornøyd: Kjell Enger ved Forsvarets flysamling på Gardermoen er godt fornøyd med antall besøkende denne sommeren.
Gøy: Johanne Elvestad (3) og pappa Marius hadde aldri vært på flysamlinga før. – Det var gøy å sitte i cockpiten, forteller Johanne.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no