24. apr
ROMERIKSBUNAD: Katrine Grønneberg, avdelingsdirektør i Museene i Akershus (t.v.) og Trine Grønn Iversen, leder i Ullensaker Husflidslag, ønsker velkommen til utstillingen Romeriksbunaden – damask og franske knuter, som åpner i Ullensaker museum 10. juni. Foto: MiA
 
Historien om Romeriksbunaden i Ullensaker museum
Romeriksbunaden – damask og franske knuter er tittelen på utstillingen som Ullensaker museum og Ullensaker husflidslag åpner søndag 10. juni.

Publisert: 06.jun.2018 17:00
Oppdatert: 04.jun.2018 08:10

– Årets utstilling i museet er et sted hvor du både kan lære om Romeriksbunaden, historie og bruk, men også selv forsøke deg på de håndarbeidsteknikkene som skal til for å lage en bunad, sier Åse Mørk, Formidler ved Museene i Akershus.

Hun forteller at den første Romeriksbunaden som ble godkjent ble laget av Borghild Tranum Røer, og var inspirert av gamle draktfunn på Romerike.

– Broderiet ble kopiert fra en løslomme som ble funnet på gården Døli i Ullensaker. Senere ble en ny variant laget med inspirasjon fra en brudesko fra 1700-tallet. Skoen skal være fra Enebakk, men eies nå av Gamle Hvam museum. Husflidslagets medlemmer har bidratt til utstillingen blant annet med å lage prøvelapper med ulike sømtyper, knipling, nupereller, hosebåndfletting og strømpestikking, sier Mørk.

Alt dette kan de besøkende forsøke seg på i utstillingen.

LES OGSÅ: Bunadsvisning på sykehjemmet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no