17. nov
RASK IS. Hjemmelaget yoghurtis lages på bare noen sekunder.
 
Hjemmelaget is på bare et par minutter
DESSERT. Is med frosne bær, yoghurt og honning.

Publisert: 15.jul.2016 13:10
Oppdatert: 27.jan.2017 14:20

En herlighet som kan redde enhver is-abstinens. Norsk sommer er såpass ustabil at det er like greit å være forberedt på det meste.

KREVENDE SOMMER

Norsk sommer er fantastisk. Den er krevende på sitt vis, siden feriebagasjen må inneholde alt fra boblejakke til badetøy.

For et par somre siden var vi på en uterestaurant i Italia. Det var knallvær da vi satte oss ned, og sol og god temperatur igjennom de første rettene. Midt i hovedretten begynte det å blåse. Temperaturen falt. Italienerne flyktet innendørs.

Vi satt, og nøt maten.

Da desserten skulle serveres begynte det å hagle. Druestore hagel. Da var det selv vår tur til å rømme været, men ikke før vi hadde hjulpet vertskapet med å redde glass, duker og mat.

NORSKE VIKINGER

Vi lo litt av oss selv. Det skal mye til for at nordmenn ikke nyter sommeren ute.

- Dere er helt klart vikinger, konkluderte det italienske vertskapet.

Selv vikinger trenger å kjøle seg ned litt når sommeren byr på feriefølelse, uansett sol, regn eller hagel. Denne superraske yoghurtisen lages på noen sekunder. Da er det bare å la humla suse, regnet bøtte ned eller sola steike. God sommer!

LES OGSÅ: Alt kan grilles - også brød

Rask yoghurtis

Du trenger:

200 gram fryste bringebær eller skogsbærblanding eller bjørnebær

3 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt

2 ss flytende honning

Slik gjør du:

1. Bland frosne bær, yoghurt og honning i en food processor. La maskinen gå til alt er godt blandet. Isen kan spises med en gang. Da er den litt myk, som en frisk softis-variant.

2. Ha blandingen i en bolle og sett i fryseren.

3. Etter noen timer kan du lage kuler av isen. Kulene kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering, for iskulene tiner sakte.

LES OGSÅ: Kortreist dessert - rabarbrapai

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no