25. jun
KOMMER 1. Tone Wilhelmsen Trøen (H) skal blant annet snakke om aktuelle saker i Norge, utfordringer og forskning angående kvinnehelse sett fra norsk synsvinkel.
 
Holder foredrag om kvinnehelse 8. mars
EIDSVOLL. Safia Abdi Haase og Tone Wilhelmsen Trøen skal snakke om kvinnehelse - i globalt og nasjonalt perspektiv.

Publisert: 27.feb.2017 13:30
Oppdatert: 01.mar.2017 15:15

Det er Eidsvoll Bygdekvinnelag som har invitert de to til sitt kveldsarrangement i Badet kulturtun på selveste 8. mars - FNs internasjonale kvinnedag.

Safia Abdi Haase er født i Somalia, er norsk statsborger og utdannet sykepleier.

- Hun forteller sin historie slik bare hun kan fortelle den, om det dramatiske livet i Somalia og hvordan hun og de tre døtrene ble kjent med norsk kultur. Hennes livsoppgave nå er kampen mot kjønnslemlestelse, sier Ingrid Grene Henriksen i Eidsvoll Bygdekvinnelag.

Safia Abdi Haase er nå ansatt i stiftelsen Amathea, der hun arbeider med kvinnehelse. Hun har mottatt en rekke priser for sitt arbeid og engasjement.

Tone Wilhelmsen Trøen er bosatt i Eidsvoll, og også utdannet sykepleier. Som stortingspolitiker for Høyre er hun medlem av Stortingets Helse- og omsorgskomité.

- Hun er sterkt engasjert og har klare synspunkter om mange aktuelle saker som har med helse og omsorg å gjøre, sier Henriksen. Lions Club Eidsvoll Sør har gitt bygdekvinnelaget økonomisk støtte til arrangementet.

LES OGSÅ: - Sundbrua kan bli Sundets svar på The High Line i New York

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no