20. jul
KULTUR I KAFEEN. Vegar Sandholt inviterer igjen til Kulturkafé Henrik. Fram mot jul presenterer han en rikholdig meny med treff hver lørdag.
 
Høsten rulles ut i Kulturkafé Henrik
Med høsten ruller Kulturkafé Henrik ut et rikholdig program fram mot jul. Lørdagsevenementene starter 9. september med Vidar Pettersen på programmet.

Publisert: 04.sep.2017 06:00
Oppdatert: 04.sep.2017 18:41

Det er Vegar Sandholt som er drivkraften bak kulturkafeene i Kafé Henrik i Sundet. Hver lørdag har han nye og spennende navn og kulturelle temaer på programmet.

SANGBOKA

Sandholt har hentet fram og børstet støv av Skolesangboka – og det har vært en ubetinget suksess. For syvende gang oppfordres det til allsang av strofer vi alle har et forhold til.

Om ikke det svinger nok, sørger sikkert både Feiring jubel og vassarv og Eidsvoll Storband for det ekstra som skal til.

I oktober kommer Zienerfilharmonien for å spille musikk av lokale komponister rundt Mjøsa. Orkesteret blander Wiens dansemusikk med dansemusikk fra storgårdene rundt Mjøsa.

I løpet av høsten vil biblioteket presentere forfattere og temaer og Mona Julsrud og Njål Thorud skal framføre romanser for sang og klaver.

Og slik fortsetter det helt fram til den søte juletid.

THOR SOLBERGS MINNEFOND

Det er Thor Solbergs minnefond som bidrar til at kulturkafeen kan fortsette.

– Eidsvolls gamle ordfører Thor Solberg, Sandholt?

– Det er det. Etter at han døde, snakket datteren hans med Jens Christiansen om at hun ønsket å bidra til kulturen i Eidsvoll. Både i begravelsen og i tiden etterpå har det kommet inn litt penger på fondet. Vi er helt avhengige av å ha dette i bakhånd og oppforder de som er interesserte til å gjerne gi litt mer, hvis det er ønskelig. Det vil i såfall være veldig kjærkommet. Så langt går kulturkafeen med et lite underskudd.

VIL BIDRA

Foruten Solberg, støttes kafeen av Eidsvoll kommune, Blomsterverdenen og Reklame-Huset.

Sandholt samarbeider med Eidsvoll Sentrumsforening, Eidsvoll Bibliotek, Kulturskolen og Kafé Henrik, i tillegg til private frivillige.

– Og du selv, da? Hva er bakgrunnen for at du legger ned så mye frivillig arbeid for kulturen i Eidsvoll?

– Jeg ønsket rett og slett å bidra til å øke den kulturelle virksomheten i bygda da jeg flyttet tilbake for fire år siden. Det er bakgrunnen – enkelt og greit.

LES OGSÅ: Kulturkafeen drives videre

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no